Re: Mites Piraattipuolueella menee?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Mites Piraattipuolueella menee? Re: Mites Piraattipuolueella menee?

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 28.9.2008 at 12.45
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Hieno kirjoitus, valitettavasti oma aikani on tällä hetkellä hiukan kortilla, pyrin kirjoittamaan myöhemmin vielä lisää tähän takaisin, mutta oli pakko tulla heti tämä nähtyäni silti jotain sanomaan. Sen verran perusteellisesti oli asioita käyty tiivistettynä lävitse. Saatan jopa joskus lainata ensimmäistä virkettäsi jossakin tilanteessa.

Halusin kommentoida erityisesti tuota Nato kysymystä, koska puhuin PJ:n kanssa asiasta puhelimessa ennen haastattelua ja käsittääkseni PJ:n koko lause oli mennyt jotakuinkin tyyliin Puolueella ei ole kantaa natoon, sillä jokainen puolueen jäsen on oikeutettu itse muodostamaan oman mielipiteensä asioista. Joukostamme löytyy käytännössä nato myönteisiä ja vastaisia ihmisiä.
Tarkoitus myös on aloittaa aktiivista keskustelua asioista kunhan PP saa virallista statusta puolueena. Itse olen mielessäni visioinut foorumin ja keskustelun jälkeen mielipideäänestysten (joilla ei ole suoranaista vaikutusta mihinkään, mutta voi saada ihmisten mielipidejakauman helposti selville) käyttöä. Tällöin esille pääsisi helposti juurikin nuo asiasta paremmin tietävät, jolloin he voisivat selostaa mahdollisimman tarkkaan omaa näkökulmaansa ja näin ehkä jopa saada ihmiset ymmärtämään asia paremmin.
Eli voisi siis sanoa, että yksi ainakin minun keskeisiä tavoitteita on saada ihmiset keskustelemaan myös puolueen linjausten ulkopuolisista asioista. Se että puolue itsessään ei ota kantaa noihin asioihin, on mielestäni hyvä, koska tällöin se on todellakin puolueen jäsenet jotka voivat toisiaan valistaa aiheesta kuin aiheesta. Näin minä ainakin miellän oikeasti demokraattisen toiminnan, en siten että puolueen johto päättää että otetaanpa kantaa tuohon asiaan näin ja kaikki meitä tukekoon.

Niin ja mitä läpinäkyvään päätöksentekoon tulee, on hallituksen kokouksiin oikeus osallistua seuraamaan jokaisella jäsenellä, sekä kaikkien kokousten pöytäkirjat ovat luettavissa wikistä.
Poikkeuksina sellaiset kokoukset, joiden tarkoitus on ensisijaisesti käsitellä luottamuksellisia henkilö- tai yhteystietoja, sekä samat tiedot luonnollisesti puuttuvat myös julkisista kokouspöytäkirjoista.
Äänestyksiä on tulossa ja itseasiassa asia on tälläkin hetkellä työn alla, mutta äänestykset eivät näillänäkymin ainakaan ole tarkoitus olla mihinkään velvoittavia, vaan suuntaa-antavia.
Jäsenäänestykset joissa valitaan ehdokkaita ym. sitten tietysti asia erikseen.