Re: Nykyisen verkkosivun sanavalinnat

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Nykyisen verkkosivun sanavalinnat Re: Nykyisen verkkosivun sanavalinnat

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 3.3.2008 at 8.15
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

[quote=olavi]Kohkata = pitää meteliä jostain asiasta. En tiennytkään, että se murreilmaisu: sen verran usein sitä näkee kirjoitettunakin. Itse olen melko eteläisestä Suomesta.[/quote]

Kuten joku täällä mainitsikin, Hohkata termi ymmärretään esimerkiksi punahehkuisen metallin yhteydessä. Mutta myös itse olen kuullut käytettävän ja itsekin käytän termiä siinä yhteydessä että jostain asiasta puhutaan oikein kuohuvalla tyylillä.

Toinen sopiva termi tuohon yhteyteen voisi olla Hehkuttaa. Tämäkin termi voidaan yhdistää vaikka dieselmoottorin lämmittämiseen, ts. hehkutulppien kuumentamiseen.

Voisi itseasiassa katsoa sivistyssanakirjasta josko se tuntisi esilletulleita termejä. Menisi ainakin oikein, joskin ymmrrettävyys voisi romahtaa siitä huolimatta.

Minusta tuo FAQ on hyvä olla, vaikkakin se on pitkä kuin mikä. Se tosiaankin pitäisi saada jaoteltua useampaan osioon ja jotain muutakin se kaipaisi. Kokonaisuutena se on hyvä ja perusteellinen, mutta yksittäinen pätkä ei välttämättä ole riittävän informatiivinen asiasta tietämättömän kannalta.

Ainakin aluun voisi lisätä sisällysluettelon, jolla kyseiseen kysymyksen kohtaan pääsisi hyppäämään suoraan.