Re: Nykyisen verkkosivun sanavalinnat

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Nykyisen verkkosivun sanavalinnat Re: Nykyisen verkkosivun sanavalinnat

Julkaisija Vastaukset
Alexander # Posted on 26.2.2008 at 14.21
Profiilikuva käyttäjästä Alexander

[quote=olavi]Osaako joku vielä sanoa, onko kansainvälisen piraattipuolue -liikkeen oikein vai pitäisikö sen olla kansainvälisen piraattipuolueliikkeen. Jälkimmäinen näyttäisi minun silmääni oikeammalta.[/quote]
Kansainvälinen piraattiliike kuulostaa minusta oikealta niin kielellisesti kuin merkityksenkin kannalta. Piraattipuolue on aina yksi puolue, eri maiden piraattipuoluet voidaan mieltää valtiorajat ylittävän piraattiliikkeen kansallisiksi toimintayksiköiksi.

Quote:Yarrr, kielipoliisi hyökkää taas.
Minuakin täytyisi kai pitää sellaisena, kun opiskelen yliopiston suomen kielen laitoksella juurikin äidinkielen ja kirjallisuuden aineopettajaksi. :) Tosin kielipoliisi on aika pitkälti kansan luoma myytti: akateemisesti kielen parissa työskentelevät painottavat paljon enemmän ymmärrettävyyttä ja kielen pragmaattista käyttöä eivätkä pilkkuvirheiden sattuessa paukuta Kielenhuollon käsikirjalla toisiaan päähän. Luonnollisesti korrekti kieli on paikallaan juuri julkisuuteen annetussa tekstissä ja etenkin esimerkiksi puolueohjelmassa, mutta ei kielioppi mikään elämäntapa ole.