Re: Ohjelmistojen kopiointi ja käyttöoikeussopimukset

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ohjelmistojen kopiointi ja käyttöoikeussopimukset Re: Ohjelmistojen kopiointi ja käyttöoikeussopimukset

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 28.2.2008 at 11.30
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

[quote=olavi]Ihan hyviä seikkoja kyllä. Joku ehkä tekisi palvelimen, joka tarjoaisi ne samat Microsoftin päivitykset. Se voisi toisaalta rikkoa Microsoftin päivityspalvelun käyttöehtoja. Tietokoneiden myyjät joutuisivat silti maksamaan Microsoftille esiasennetuista käyttöjärjestelmistä, ja tästähän ne tulot enimmäkseen tulevat. Jotkut varmaan antaisivat kuluttajalle tarkat ohjeet, mistä ilmaisen käyttiksen saa ja miten se asennetaan. Sen sijaan jotain Officea ei varmaan paljoa myytäisi, tietysti jonkun mielestä hyvä niin. Tai no, kai sekin vaatii turvallisuuspäivityksiä.[/quote]

En tiedä rikkoisiko, itse käytän Microsoftin käyttöjärjestelmää vain yhden pelin pelaamiseen, joten en ole vaivautunut perehtymään asiaan.
Se, kuinka paljon se söisi Officen tuotoista: yleensä puhutaan, että suurin osa tuloista tulee kaupalliselta puolelta, pitääköhän sen esim. office paketissa paikkansa?
Tähänkin minun hieman hankala ottaa kantaa, kun käytän ilmaista officea.
Luulisin että se jonkinverran söisi tuloja, mutta jos tuolta hinnakkaalta softalta MS tajuaisi myös hieman tiputtaa hintaa, kynnys sen ostamiseen ja päivitysten helppouteen saattaisi olla paljon pienempi.
Luulisin kuitenkin että ne, joilla nykyään ei ole varaa investoida officeen, vaan löytävät tärkeämpiäkin kohteita, käyttävät joko ware-officea tai esim. OpenOfficea.
Tällä tekniikalla ajateltuna se pudotus ei välttämättä suureksi muodostuisikaan.