Re: oikeus toteutui jälleen – maksajina tällä kertaa a

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka oikeus toteutui jälleen – maksajina tällä kertaa a Re: oikeus toteutui jälleen – maksajina tällä kertaa a

Julkaisija Vastaukset
Kukkakameli # Posted on 8.2.2012 at 11.18
Profiilikuva käyttäjästä Kukkakameli

Tietenkään Sony Music Finland ja Hevisaurus eivät ole tasavertaisia kumppaneita. Tässä tapauksessa Mirka Rantanen joutui kärsimään, mutta usein asiat menevät toisinkin päin. Eli väittäisin että suuriin osa bändeistä hyötyy itse paljonkin sopimuksestaan Sonyn kanssa, varsinkin jos yhtye suuntautuu ulkomaille. Sonylla on paljon kontakteja ja resursseja.

On kuitenkin jokaisen yhtyeen omalla vastuulla millaiseen soppariin nimensä laittaa. Mirka Rantasen virhe oli ei ainoastaan epäselvä sopimus ( hänelle epäselvä ) ja se että hän perusti oman kilpailevan yhtyeen, joka kopioi Hevisauruksen hahmoja.

100 000 euroa kuulostaa kohtuuttomalta, mutta asiaa on vaikea arvioida kun sopimuksen sisältöä ei ole edelleenkään tiedossa. Periaate jonka mukaan levy-yhtiöt ovat automaattisesti aina väärässä on mielestäni kohtuuton.

Teosto ei ole tässä asiassa mitenkään osallisena, joten heitä ei ole tässä asiassa syyttäminen. Itse asiassa Mirka Rantanen saa vieläkin Teostoja Hevisauruksesta, kun on ollut mukana tekemässä piisejä, jos ei ole ollut niin tyhmä, että on antanut kaikki Teostonsa Sonylle, mitä en usko.

Musiikkialalle pääsee varsin hyvin ilman Teostoakin. Teostoon liittyminen ei ole pakollista. Jos suhtautuu Teostoon kriittisesti, kehoitan olemaan liittymättä Teostoon ja käyttämään jotain Piraattipuolueen kannattamaa common lisence juttua tms. Mikään ei estä ketään laittamasta omaa musiikkiaan ilmaiseksi nettiin vaikka heti. Ilmainen tarkoittaa tosin sitä, että rahaa ei ehkä tule, ja että joku saattaa kopsata piisit. Tämäkään ei tavallisesti ole ongelma, mutta jos piisistä tulee hitti niin siitä sitten vaan oikeutta käymään ja lakimiehiä palkkaamaan.