Re: Onko PP yhden asian puolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Onko PP yhden asian puolue? Re: Onko PP yhden asian puolue?

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 19.5.2008 at 14.28
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

PP/uusi (nuorten) puolue tarvitsee selkeästi pirusti näkyvyyttä, ja vielä mahdollisimman tiukasti kohderyhmäänsä kiinnostavaa näkyvyyttä, jolla voidaan houkutella ihmisiä päätöksentekoon mukaan.

Tuossa tuli esille se, mitä harkitsin jo kysyvänikin.
Takaa ajamasi asia ei kuulosta huonolta, mutta mielestäni Piraattipuoluetta ei tulisi rinnastaa nuorten puolueeksi. Minä ainakin haluan mukaan nuoria, vanhoja, keski-ikäisiä ja ala-ikäisiä.
Myönnän että olen itsekkin kiinnostunut panostamaan paljon nuorten tulevaisuuteen, mutta nämä aiheet eivät välttämättä ole samoja, kuin mihin nuoret itse ensisijaisesti haluaisivat vaikutettavan, vaan asioita jotka näen nuorten tulevaisuudelle tärkeiksi.
Toimiva kanava hyville ideologioille.. En usko että puolue on ratkaisu tähän, jos todellakin halutaan että voi tuoda paljon erilaisia omasta mielestään hyviä ideoita esille ja haluta saada niitä puskettua julkikin.
Ei esimerkiksi Piraattipuolue voi lähteä ajamaan mielestäni ihan kaikkea sekalaista ajatusta, jos näin olisi, puolueohjelmastamme saattaisi pian löytyä mitä ihmeellisimpiä asioita.
Jos haluaisi kanavan, jossa tuoda uusia ideologioita esille, siihen olisi parhaimmillaan mielestäni jokin eri puolueiden yhdessä käyttämä keskustelufoorumi/portaali, johon jokaisella kansalaisella olisi oikeus tehdä ehdotuksia ja kerätä kannatusta. Täältä sitten mikä tahansa puolue, myös PP voisi pyrkiä poimimaan hyviä ajatuksia joita on itse valmis ajamaan.

Talouspolitiikassa taas tilanne on hieman toinen. Teoriassa ainakin jotain mielipiteitä asioista tulisi olla, asioita jotka eivät välttämättä ole edes talouspolitiikan tärkeimpiä kulmakiviä, mutta jopa meidänkin ajamilla asioilla varmasti on vaikutusta sekä yksilön että valtion rahan käyttöön.
Itse olisin valmis kannustamaan vielä enemmän ekologisiin energiatalouden muotoihin, vähemmän energiaa kuluttaviin sähkölaitteisiin, talouden kasvun hidastamiseen ja nykyisen toimivammaksi saamiseen, monopoliverojen poistamiseen (vrt. alkoholivero, kasettimaksu) ja uusien ratkaisumallien keksimiseen. Nuoriin olisi panostettava huomattavasti enemmän rahaa, velkavankeudessa elävien ihmisarvo palautettava ja velat määrätyllä prosessilla anteeksiannettaviksi, pienyritysten perustamista kannustettava myös konreettisesti eikä vain näennäisesti painamalla yrittäminen on mukavaa esitteitä.

Mutta ei näitä ihan niin vain voi puolueen asioiksi ottaa. Ne ovat omia mielipiteitäni ja varmasti on monta joka nämä mielipiteet jakaa, muttei välttämättä edes valtaosa puolueen jäsenistä.
On jotain tiettyjä asioita, joihin meidän tekemisemme tulevat todennäköisesti vaikuttamaan, tai ainakin pyrkimyksenä on. Esimerkiksi patenttiasialla on suuri merkitys rahapolitiikkaan, myös uusien ansaitsemistapojen tuominen kulttuurituotteille tekee oman säväyksensä. Emme voi piilotella täysin, ettemme vastaa talous tai energiapolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä lainkaan, mutta miksi ne pitäisivät olla niin tärkeässä roolissa, että ne olisivat esim. puolueohjelmassa mukana?
Pelkästään patenttien lakkauttaminen toisi ison roolin energia ja talouspolitiikkaan, sillä mikäli patentit eivät olisi hidaste, olisi sähkölaitteiden, erityisesti hi-techin jatkokehittäminen ja tutkimus paljon halvempaa ja nopeampaa. Sellainen saattaisi helposti jopa kymmenkertaistaa nopeuden, jolla tutkitaan vähemmän energiaa tuottavia piirejä ja laitteita.
Entä oletteko koskaan katsoneet kuinka järjettömiä määriä edes pelkkä kahvinkeitin syö tehoa? 800-1300W on yleisin tehovaatimus. Varmasti tuo sama hyvä kahvi saataisiin tehtyä jopa puolet pienemmällä tehovaatimuksella ilman että maku kärsisi lainkaan.
Kahvinkeitin ei ehkä ollut enää niin järkevä esimerkki, koska se ei niin voimakkaan patenttisuojan alla taida olla, mutta omassa mielessäni kahvinkeitin oli vertaus tietokoneeseen (puhun usein tietokoneista tietämättömille kahvinkeitin esimerkkinä jos energiankäytöstä kyse), tietokoneet vaativat nykyään helposti jopa 400-800W virtalähteitä, sen sijaan että niitä kehiteltäisiin rutkasti paremmin.
Miksi ei kehitetä sitten? Tottakai kehitetään, mutta lähes jokaista tietokoneen sisällä olevaa osaa sitoo patenttisuoja, jotta tutkimus on äärimmäisen hidasta ja hankalaa ulkopuolisilta.

Yhteenvetona siis koko äskeiselle tekstitulvalle se, että kyllä me olemme jo nyt tuomassa energia- ja talouspolitiikkaan oman mausteemme, sekaan ehkä mahtuisi jotain miedompia mausteita vielä, mutta jos jokainen haluaa tuoda omat mausteensa, sopasta tuskin hyvä tulee. Itse en siedä pippuria juurikaan, pidättekö te kaikki valkosipulista?
Konsensus puolueen jäsenien energia- ja talouspolitiikasta olisi tietty hieno, joskin hieman utopistinen ajatus, voisimme mennä myös eduskuntaan kyselemään jokaisen edustajan mielipidettä, muodostaa niistä konsensus ja kaikkien olisi eduskunnassa siihen sitouduttava ;)

Kyllä minulle kävisi mm. ekologisuuteen ja energiataloudelliseen toimintaan tähtäävä liirum laarum lause jopa puolueen toimintasuunnitelmaan, mutta olisiko sillä painoarvoa? Emmeköhän me tule joka tapauksessa ottamaan paljonkin tällaisia asioita keskusteluun täällä kun toiminta etenee, ne eivät vain ole toimintasuunnitelmassa.
Toinen osa tietty on se, että varsinkin näin alkupuolella meidän on mielestäni helppo luhistaa koko homma omiin käsiimme jos pääaiheita on liikaa. PP:n ensisijaiset prioriteetit ovat ne joita ollaan puolueohjelmaan kirjoitettu ja muista keskustellaan julkisesti täällä foorumilla. Jos jokin asia saa niin selkeää kannatusta, ettei se jätä arvailemisen varaan kannatusta, niin silloin siitä lienee aiheellista suutakin aukaista.

Pyydän anteeksi jos teksti on liian hyökkäävän oloista muita asioita ajettavien mieleen, se ei ole hyökkäys vaan tahallisesti minun tapaani kriittisestä näkökulmasta katsottuna vain.
Minulla on myös todella paljon asioita joita olisin halukas ajamaan, en vain toistaiseksi näe mahdollisuutta liittää niitä PP:n toimintaan tehokkaasti ja toimivasti.