Re: Onko PP yhden asian puolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Onko PP yhden asian puolue? Re: Onko PP yhden asian puolue?

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 19.5.2008 at 7.11
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

[quote=Matti Hiltunen]Piratpartietin ohjelma sisältää kolme pääasiallista kohtaa, jotka vapaasti suomennettuna ovat:

    [li]Demokratia, kansalaisoikeudet ja yksilönvapaudet[/*:m]
    [li]Vapaa kulttuuri[/*:m]
    [li]Patenttien ja yksityisten monopolien lakkauttaminen[/*:m]

[/quote]

Huolimatta näiden teesien universaalisuudesta, piraattipuolueen tavoite muuttaa ainoastaan sähköiseen viestintään ja internettiin liittyvää lainsäädäntöä/tapakulttuuria, tekee puolueesta yhden asian puolueen. Vaikka esim. Demokratia ja vapaa kulttuuri ovat todella laajoja käsitteitä, niiden ajaminen pelkästään yhdeltä sektorilta on yhden asian ajamista.

Annan esimerkin. Puolueen tavoitteena on kokonaisvaltainen valtiontalouden muutos suuntaan X. Puolue ryhtyy tekemään muutoksia talouspolitiikkaan, ympäristöpoltiikkaan, työpolitiikkaan yms. Vaikka kyseinen puolue on yhden asian puolue, se toimii niin monella sektorilla, että se näyttäytyy ulospäin monen asian puolueena. Toisaalta piraattipuolue, vaikka sen tavoitteena onkin vaikuttaa moneen erilliseen päämäärään, se toimii ainoastaan yhdellä sektorilla -> siis näyttäytyy yhden asian puolueena.

Täytyy muistaa mikä on todellisuuden ja tiedon ja ihmisten suhde. Media luo todellisuutta, jota ihmiset käsittelevät oman ymmärryksensä ja käsityskyvynsä mukaan. Nopeella vilkaisulla piraattipuoluen on todella yhden asian puolue. Vähän syvemmällä vilkaisulla piraattipuolue hyvin epäselvä olento, joka ainakin minun silmiin vaikuttaa hyvästä yrityksestä huolimatta liiaksi yhden asian puolueelta.

Sitten asiaan. Alkakaamme ajamaan humaania huumausainepolitiikkaa niin varmasti saamme julkisuutta ja rutkasti! (tiedostaen foorumin luonteen myönnän tämän olevan lähinnä provo laajakatseisen ajattelun aktivoinniksi)