Re: Onko PP yhden asian puolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Onko PP yhden asian puolue? Re: Onko PP yhden asian puolue?

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 19.5.2008 at 8.58
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

[quote=tiikki]Talouspolitiikka on tärkein osa politiikkaa, sillä sen perusteella nähdään mistä puolue repisi rahat valtion kuluihin ja mitä kulut olisivat. Ilman sitä on turha lähteä mielestäni politiikkaan mukaan.[/quote]

Minusta vuorostaan on jokseenkin mahdotonta olla sotkeutumatta myös muihin asioihin. Lisäksi jokainen joka hommaan lähee mukaan, ajaa asioitaan omasta näkökulmastaan ja useimmiten valitettavasti myös omaan pussiinsa.

Kukaan ei käsittääkseni ole kieltänyt ettei tiettyjä asioita saisi käsitellä ollenkaan. Se että puolueen ohjelman pääpaino jossain tietyssä asiassa ei mielestäni tarkoita sitä etteikö muutkin asiat olisi täkeitä, ainakaan jos asiaa ajatellaan henkilötasolla.

Se, onko joka ikisen asian kirjaaminen puolueohjelmaan järkevää, voidaan olla montaa mieltä. Puolueen ajamat asiat ovat itsestään selviä, joten tarvitsisiko niitäkään kirjata puolueohjelmaan? Pitäisikö sen sijaan ohjelmaan kirjatakin energiatalous, yhteiskunnan hyvinvointi ja pietarin katulapset? Suoranaisesti nämä asiat eivät liity mitenkään puolueen tarkoitukseen, mutta varmasti asioihin otetaan myös kantaa. Ainakin näin toivon. Se on kuitenkin tosiasia, että puolueohjelmaksi on jotain raapustettava, tyhjäkään tämä kohta ei saa olla.

Pitäisikö puolueen siis lisätä esimerkiksi kotisivuilleen muita asioita joihin puolue ottaa kantaa, kuten mainitsemasi talouspolitiikka. Mielestäni tästä ei haittaakaan olr, koska aihe on osaltaan itsestään selvä asia.

Mitä muita asioita taluspolitiikan lisäksi puolueen pitäisi listata puolueohjelmaan, tai sen alakohtaan?