Re: Onko PP yhden asian puolue?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Onko PP yhden asian puolue? Re: Onko PP yhden asian puolue?

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 19.5.2008 at 10.00
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

Pitää toki muistaa sekin, että raha on tärkeä osa elämää, niin yksilön kuin valtion tasolla.

Toki rahankäyttöä voisi hillitä kaiken turhan osalta, jolloin rahaa jäisi muihin asioihin enemmän. Toisaalta valtiolla on lainaa noin 10000e/askukas, joka pitäisi saada joskus maksetuksi. Rahaa ei siis voi kokonan sivuuttaa kuvioista pois, mutta toisaalta vaikka saisimmekin yhden jäsenen eduskuntaan, ei meillä olisi kuitenkaan mitään mahdollisuutta osaltamme vaikuttaa asiaan, koska oppositio harvoin saa tahtonsa läpi.

Eli vaikka raha on tärkeä asia, kannattaako meidän lähteä taistelemaan sellaisen asian puolesta, johon meillä ei ole juurikaan mahdollisuutta vaikuttaa? Joku tietysti keksii sanoa, että mitä järkeä koko piraattipuolueessa sitten on, kun meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään. Tämä on hyvä pointti, mutta aluksi tarkoitus onkin vaikuttaa vain ihmisten asenteisiin, jota kautta toivonmukaan aikanaan pääsemme vaikuttamaan asioihin isommassa mittakaavassa. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle.

En siis sano että talouspolitiikka on huono asia, mutta mielestäni meidän tulisi kuitenkin keskittyä omaan osaamiseen. Suurinta osaa nuorista tuskin kiinnostaa valtion talous, jonka mukaan ottaminen saattaisi tehdä meistä vähmmän haluttavan. Tarkoituksenamme kun on olla erilainen, valtavirrasta poikkeava puolue. Jos otamme mukaan myös kaikki ne pakolliset, kuivat asiat mukaan, olemme tällöin pitkälti samanlainen puolue kuin muutkin. Käsittääkseni tarkoituksemme oli saada aktivoiduksi nuoria kiinnostumaan politiikasta, lähinnä sen asian avulla mikä on heillä läheinen ja mahdollisesti tärkeäkin asia.

Toisaalta en itse oikein jaksa uskoa siihen, että pelkkä talouspolitiikan puuttuminen aiheuttaisi Keski-suomen vaalipiirin jäsenten joukkopaon. Jotain muuta, paljon oleellisempaa on tällöin pakko puuttua, tai sitten oikeasti puolueellemme ei ollutkaan niin suurta tilausta kuin alunperin luultiin. Monesti asiat on niin että kun asioiden eteen pitäisi tehdä jotain, kiinostus lopahtaa 90%:sti. Kaikki pitäisi siis saada sormia napsauttamalla. Ainakaan politiikan kanssa ei asiat hoidu näin yksinkertaisesti.