Re: Piraattipuolueelle T-paita?

Etusivu Foorumit Työryhmät Kannatustuotteet Piraattipuolueelle T-paita? Re: Piraattipuolueelle T-paita?

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 3.6.2008 at 10.30
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

Tulipa soitettua verottajalle. On kyllä niin monimutkainen asia että :D

Homman selvittelyä hankaloitti se, ettei puolueen tietoja näy vielä missään tietokannoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että meidän on odotettava rekisteröinnin läpimenoa. Tämän jälkeen on mahdollista selvittä kunnolla onko yhdistyksemme yleishyödyllinen vai ei. Yleishyödyllisyys taas vaikuttaa tarvitseeko veroja maksaa vai ei, joskin tässäkin on omat poikkeuksensa. Käytännössä siis jäsenmaksuistakin voi joutua maksamaan tuloveroa.

Jotta meitä voisi ylipäätään edes pitää yleishyödyllisenä yhteisönä, seuraavien ehtojen tulee täyttyä:

    – Yhteisö toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi aineellisessa, henkisessä, siveellisessä tai yhteiskunnallisessa mielessä.
    – Sen toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin. (kaikki jäseneksi haluavat saavat liittyä mukaan)
    – Se ei tuota toiminnallaan siihen osallisille taloudellista etua osinkona, voitto-osuutena taikka kohtuullista suurempana palkkana tai muuna hyvityksenä.

Lisää yleishyödyllisyydestä täältä: http://www.vero.fi/nc/mainframes.asp?pa … =VERO_MAIN

Tuotteiden myynnissäkin on sellainen erikoisuus, että mikäli toimintaa voidaan pitää pienimuotoisena (ei siis mainosteta, myydään vain esim. järjestämissämme tapaamisessa jne.), ei veroa tarvitse maksaa. Jos oikein ymmärsin, tässä on silloin se 8500e raja. Mutta mikäli jos alamme kilpailemaan tuotteillamme jonkun kauppaketjun kanssa (tuskin meistä mitään paitafirmaa tulee), tulee verot kuvioihin mukaan.

Tillanteesta siis riippuen, 26% vero kannetaan voitto-osuudesta (tuotto – kulut).

Jos meidät todetaan arvollinsäverovelvollisiksi, pitää kirjanpito järjestää siten, että alv asiat pystyy erottelemaan muusta kirjanpidosta (kerran kuukaudessa). Lisäksi on oma kirjanpito tuloveroille, jossa summia pyöritellään ilman veroja, mutta vain siinä tapauksessa että olemme alv verovelvollisia. Tulovero kirjanpito toimitetaan kerran tilikaudessa verottajalle.

Mikäli taas emme ole alv verovelvollisia, kaikki summat veroineen pyörii tulovero kirjanpidossa. Tästä meilistä tuli nyt hieman sekava, mutta päivittelen ja korjailen sitä kunhan kiireiltäni ehdin ja ehdin asiaan tutustua syvemmin vero.fi -sivujen kautta.

vero.fi:ssä kannattaa kuulemma käyttää seuraavia hakusanoja: yleishyödyllinen, aatteellinen yhdistys