Re: Piraattipuolueen kanta ohjelmien kopioimiseen?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta ohjelmien kopioimiseen? Re: Piraattipuolueen kanta ohjelmien kopioimiseen?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 14.8.2008 at 22.55
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Kaipa se on itsekin otettava tähän keskusteluun osaa. Warpilta ihan hieno avaus. Itsekin olen miettinyt suuntautua pelibisneksen puolelle, mutta robotit nyt ovat viime aikoina vieneet kiinnostuksessa voiton. Silti olen puolueen hallituksen jäsen.

Pelit ovat suunnattu 100% yksityiselle puolelle, mikä yleensä erottaa ne oleellisesti muista ohjelmista, joiden jatkuva kehitys on yrityselämän toiminnalle välttämätöntä. Warpilla on ilmeisesti pelko persuksissa, että mikäli epäkaupallinen kopiointi olisi laillista, niin kukaan ei maksaisi peleistä tulevaisuudessa mitään. Kannattaa muistaa, että pelien kopiointi on ollut arkipäivää suuressa mittakaavassa vähintään jo sen 10 vuotta, joten mitään uuttahan laillistaminen ei mukanaan toisi. Lisäksi mukana oli väite, että pelin täytyy myydä miljoona kappaletta päästäkseen voitolle. Nykyään tämä on totta, mutta peliteollisuus on bisneksenä suorastaan surkeassa jamassa muuhun teollisuuteen verrattuna.

Peliteollisuuden tulee tehdä sama, minkä muu teollisuus on tehnyt jo 100 vuotta sitten. Alihankintaa ja erikoistumista. Yksi tekee enginen, yksi tekee modelit ja tekstuurit, ja niin edelleen. Sitten suhteessa 10 yhdistelee näistä erilaisia pelejä. Levitys ja mainostaminen käy helposti ja halvalla netin kautta. Pelille hintaa 10e ja johan myy. Mikä on lopputulos? Enemmän pelejä, parempia pelejä ja vieläpä todella kilpailukykyiseen hintaan. Tähän kun vielä lisätään järkevät kauppapaikat, mistä pelin hankkiminen julkaisupäivänä on oikeasti helppoa, eikä ylimääräistä hintaa kopiosuojauksista, jotka eivät ole vielä koskaan toimineet. Miksi joku sitten vaivautuisi maksamaan edes sen 10e? Itse en ainakaan keksi ketään, joka lataisi 10e hintaisen oikeasti hyvän pelin Piratebaysta Steamin sijaan.

On alettu jo netissä puhumaan siitä, mitä uusia tulonlähteitä peleihin voitaisiin sisällyttää. Yksi on mainokset. Peli ilmaiseksi jakeluun ja mainokset maksua vastaan pois. No joku varmaan keksii 10min sisään miten mainokset saa pois ilmaiseksi, mutta jonkinlainen tulonlähde se on joka tapauksessa – ainakin mainostajien suunnalta. Toinen on verkkopeli. Sehän ei ilman henkilökohtaista keytä vaan toimi. Laadukkaita verkkopelejä on harvassa. Miten voi olla niin älyttömän vaikeeta siihen räiskintäpeliin se coop-moodi änkeä? Ei voi käsittää. Ja niin paljon, kun netissä on väkeä etsimässä coop-pelejä kissojen ja koirien kanssa. Viimeisin idea on pelin sisällä myytävät tuotteet. Esim. voit ostaa oikealla rahalla uusia aseita tai jotain muuta hienoa roinaa.

Loppukommenttina voin sanoa, että Crysiksen jälkeen en enää ikinä osta mitään peliä ennen täysversion testaamista. HUIJARIT!