Re: Piraattipuolueen nimi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipuolueen nimi Re: Piraattipuolueen nimi

Julkaisija Vastaukset
Elventhor # Posted on 25.2.2008 at 15.05
Profiilikuva käyttäjästä Elventhor

[quote=HarriKivistö]Negatiivisimmat mielikuvat ovat varmastikin henkilöillä, joita ei saisi millään ilveellä tutustumaan puolueen ohjelmaan ja periaatteisiin. Ei olla mitään maailmansyleilijöitä vaan tunnustetaan ihan rehellisesti itsellemme, että suuri osa valtaväestöstä ei suhtaudu puolueeseen mitenkään positiivisesti, ainakaan aluksi.
[/quote]
Tässä olen radikaalisti eri mieltä. Itse tahdon uskoa että tämän puolueen tavoitteet olisi sellaiset että jopa valtaväestökin suhtautuisi niihin positiivisesti ymmärrettyään ne.

[quote=HarriKivistö]
Ihan sama mikä se nimi on, eivät nämä tavoitteet kaikkia miellytä vaikka kuinka selittäisi. Toki on hyvä jos saamme ihmisten mielikuvia sekä mielipiteitä muutettua, mutta ei lähdetä sille tielle, että jokaista pitäisi miellyttää kiertelemällä, kaartelemalla ja retorisin sumuverhoin sekä mukavasti makeuttavin eufemismein.
[/quote]
Minusta tässä tapauksessa ei ole ihan sama mikä se nimi on, mutta se ei liene kauhea uutinen. Uskon että nämä tavoitteet voisivat älykkäämmin esitettynä saavuttaa huomattavasti laajemman hyväksynnän – tai edes ymmärryksen – jos niitä ei provosoiden myytäisi piraattilipun alla.
[quote=HarriKivistö]
Tehtävämme ei ole saada jokaisen kansalaisen hyväksyntää vaan vaikuttaa asioihin. Sanotaan suoraan ja rehellisesti mistä on kyse. Tällä valtaväestöllä, josta Elventhor kirjoittaa (onkohan muuta kuin mutua?) on negatiivisia mielikuvia kulttuurin vapaasta ei-kaupallisesta jakamisesta ja useimmista muista puolueen ydinasioista, ei pelkästään piraattitermistä. Ei nimenmuutoksella tällaisia mielikuvia poisteta.
[/quote]
Et kai vastannut mutuuni mutulla?