Re: Piraattipuolueen nimi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipuolueen nimi Re: Piraattipuolueen nimi

Julkaisija Vastaukset
eran # Posted on 25.2.2008 at 15.07
Profiilikuva käyttäjästä eran

[quote=Elventhor]Quote:
1. Samaa nimeä käyttävät muidenkin maiden vastaavat puolueet. Piraattipuolue yhdistetään mediassa heti kansainväliseen liikkeeseen ja ajamamme asia saa tätä kautta lisää julkisuutta ja etenkin uskottavuutta.

Olen tavannut pitää argumenttia Koska muutkin syövät paskaa riittämättömänä syynä tehdä sitä itse. Kansainvälisen liikkeen nimen kopiointi on toki tavallaan ymmärrettävää, mutta se samalla sitoo siihen. Eriyttämällä nimen voisi tehdä asiat tarvittaessa myös ihan omalla tavalla.
[/quote]

…mutta edelleenkin, minusta olisi järkevää tehdä yhteistyötä muiden maiden puolueiden kanssa sekä kansallisella että oman maamme tasolla saman nimikkeen alla, vaikka se sitoisi siihen. Käytännössä nekin olisivat myös silloin sidonnaisia meihin, ja päätöstenteko ulottuisi suuremmillekin vyöhykkeille. Näkyvyyden, yhtenäisyyden ja uskottavuudenkin kannalta tämä olisi myös viisaampaa.

Quote:[quote]2. Nimi on tarpeeksi provosoiva. Se aiheuttaa huomiota mediassa ja kansalaisissa.

Tässä olen samaa mieltä, se on kuitenkin mielestäni jopa liian provosoiva. Varmasti mukavaa alkuaikoina, mutta uskon että mikäli piraattinimi pidetään siitä tulee jatkossa ensisijaisesti taakka, ei etu.[/quote]

Tähän voisimme itse vaikuttaa poliittisella ja asiallisella toiminnalla…?