Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 26.2.2008 at 16.37
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Ykkösvaihtoehto on ehdottomasti paras.

Kolmosvaihtoehdon riskiksi muodostuu se, että monet piraattiaatetta kannattavat voivat häipyä kokonaan puolueesta tai jättää äänestämättä, mikäli läpi on menossa ehdokas, jonka muista mielipiteistä he eivät ole samaa mieltä.

Esimerkkinä: On odotettavissa että yksi ehdokas menee läpi. Hän kannattaa Natoa, ydinvoimaa ja verojen laskemista. Erittäin moni Nato- ja ydinvoimavastainen ja verojen korotusta kannattava (mutta piraattimyönteinen) voi äänestää jotain muuta puoluetta, koska kokonaisuudessaan piraattipuolueen äänestäminen ei olisi hänelle kannattavaa.

On olennaista muistaa, että Suomessa käytössä olevan vaalitavan mukaisesti äänestetään ensisijaisesti puoluetta tai vaaliliittoa. Jos on odotettavissa, että puolueen sisällä eniten saa ääniä joku, jonka muista mielipiteistä äänestäjä ei pidä, hän ei myöskään äänestä koko puoluetta, vaikka haluaisikin muutosta piraattiaiheisiin. Vaalimatematiikan ymmärtäminen on erittäin tärkeää.

Tässä on kyse siis strategiasta. Itse näkisin yhden asian puolueen strategian olevan nimenomaan se, että keskitytään vain ja ainoastaan niihin etukäteen asetettuihin tavoitteisiin, eikä edes pyritä muodostamaan kantaa mistään muusta. Tällainen resurssien keskittäminen antaa voimaa iskeä kiinni juuri siihen, mihin on tarkoituskin, eikä aiheuta turhaa riitelyä jäsenistön keskuudessa irrelevanteista aiheista.

Tämä strategia erottuu olennaisella tavalla normaaleista puolueista. Niiden tarkoituksena on päättää kaikesta. Yhden asian puolue tarvitsee erilaisten strategian saavuttaakseen tavoitteensa.

Huumekysymys on vähän kinkkinen. Toisaalta se saattaa olla aikamoinen poliittinen itsemurha, mutta toisaalta huumeiden vastainen sota on yksilönvapauden loukkaamista ja täysin turhaa valtion kontrollia siitä, mitä yksilö itseensä pistää. Kallistuisin kuitenkin sille puolelle, että mihinkään ohjelmiin ei kirjoitettaisi mitään kantaa siitä. Asiasta voinee päättää erikseen sitten, jos tulee tarvetta (esimerkiksi eduskunnassa säädetään asiaan liittyvää lakia). Sananvapauteen se toki saattaa liittyä aika olennaisesti, koska jos nettisensuuri tulee laajemmalti käyttöön niin erilaiset huumeportaalit ovat varmasti sensuroitavien sivujen kärjessä.

Ja tässäpä tulikin hyvä esimerkki siitä, miksi on erittäin ongelmallista ottaa kantaa aiheisiin piraattiagendan ulkopuolelta:

[quote=oa5599]Hyvä kun asiasta tuli puhetta. Jos PP:stä tehdään jotain radikaali-vihreitä esim. huumemyönteisyydellä, voinkin siirtyä tuhlaamaan aikaani muualle.[/quote]

Piraattiliikkeessä on tosiaankin porukkaa ihan ympäri poliittista karttaa, jolloin jokainen asia, joka ei liity piratismiin mutta johon otetaan kantaa, ajaa pois potentiaalisia äänestäjiä ja aktiiveja.