Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 26.2.2008 at 17.39
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Olisi kiva tietää kuinka moni aiheesta kiinnostunut on oikea piraatti ja kuinka moni on semipiraatti. Itse kuulun tuohon jälkimmäiseen ryhmään. Mielestäni yhtä tärkeitä asia joita yksikään puolue ei aja ovat:
piratismi (tiedon kulun vapaus ja järkevä ihmis, ei bisness lähtöinen tekijänoikeuslainsäädäntö), demokratian lisääminen nettiäänestyksellä, ja huumausainepolitiikan päivittäminen. Pidän näitä kaikkia tasapuolisen tärkeinä ehdokasta/puoluetta valittaessa. Lisäksi monet vasemmiston arvot tunnen läheisiksi. Ympäristöpolitiikassa kannatan vihreitä ja arvostan kokoomuksen yrittäjyyden tukea ja bisneksen tekemistä (ilman rahaa on kansantalouden kuitenkin vaikea pärjätä).

Eli jos piraattipuolue profiloituu pelkästään yhden asian puolueeksi, on mielestäni vaikeaa tavoittaa tarpeellista massaa vain ja ainoastaan piratismillä. Vaikka puolue ei ottaisi viralliseksi kannaksi mitään muuta radikaalia aatetta, voisi se sallia jäseniltä omat mielipiteet ja niiden ajaminen. Tilanne olisi oikeastaan win-win. Puolueella olisi mahdollisuus saada enemmän porukka valituksi, ja ihmiset pääsisivät ajamaan omia mielipiteitään.