Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 27.2.2008 at 6.42
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

Eli tässä jonkinlainen 3. ja 4. kohdan hybridi.

Eduskunnan päätäntään otettavista laki- ja toimenpide ehdotuksista sekä tulevista lakiäänestyksistä päätetään kohdan 4. mukaan. Eli puolue äänestää tulevasta kysymyksestä nettisivuilla annetun perustellun referaatin mukaan. Äänestystulos ei tietenkään voi ainakaan vielä olla sitova (ottaen huomioon tietoturva yms. ongelmat), mutta kuitenkin sen verran suuntaa-antava, että edustajan olisi suositeltavaa sitä noudattaa. Tähän voidaan vielä päättää joku tietty äänestysaktiivisuus, vaikka 50% puolueen jäsenistä täytyy äänestää, jotta äänestys olisi sitova. Näin siis eduskunnassa muiden kuin piraattipuolueen tuomat ehdotukset.

Tämän lisäksi edustaja esittää piraattipuolueen laatimia, piratismiin liittyviä laki- ja toimenpide ehdotuksista, ja oletettavasti äänestää niiden puolesta :=)

Tämän lisäksi edustajalla on oletettavasti myös muita epäkohtia ja ideoita esitettävänä. Tähän kohtaan täytyy löytää ratkaisu..

Piraattipuolueen idea on piratismin ajaminen, ja perustajajäsenet ovat tähän mennessä tehneet hienoa työtä. Ainakin minun olisi vaikeaa tulla puolueen nimissä puhumaan roskaa vaikka kannabiksen laillistamista ilman puolueen hyväksyntää ja näiden ihmisten hyväksyntää. Toisaalta minulla on aito pelko siitä, että pelkästään piratismilla pääsee pitkälle. Toki sillä saa liikkeen ydin-idean kuuluviin, eli piratismin. Ja ehkä jopa keskustelua. Mutta muutoksen tekemiseen tarvitaan enemmän muskelia!

Oletettavasti puolue perustetaan piratismin nimissä. Mikä on varmaan strategisesti järkevää. Eduskuntavaaleihin, eli päätavoitteeseen on kuitenkin aikaa vielä vajaa 4 vuotta. Tänä aikana puolue ehtii profiloitua asiantuntevaksi ja asialliseksi puolueeksi. Samalla voidaan puolueen sisällä käydä keskustelua mahdollisista muista asioista joita puolue ajaa (esim. huumepolitiikka). Jos puolueen sisältä löytyy tarpeeksi kannatusta muille aiheille, voidaan ne pikkuhiljaa ajaa sisään eduskuntavaaliohjelmaan ja räjäyttää potti!. Näin saataisiin selkeä piraattipuolue, jossa olisi kuitenkin myös mahdollisuus käsitellä myös muita yhteiskunnallisia tabuja, ja jolla olisi mahdollisuus saavuttaa entistä suurempi kannatauspohja.