Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 27.2.2008 at 8.37
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Itse olen myös sitä mieltä, että kantaa pitää ottaa muihinkin kuin pelkästään piratismiin, mutta toistaiseksi kannatan edelleen sitä, että äänestäjät valitsevat ehdokkaansa sen mukaan, kenellä on itseään miellyttävä ideologia. Ehdokkaita kuitenkin saa olla jokaisessa vaalipiirissä useamman kappaletta, joten hieman eri ideologian kannattajia saa ehdokkaiksi.
Aiemmin on puhuttu, että äänestäjän ideologiaa vastaan oleva ehdokas ajaa helposti äänestäjän toisen puolueen ehdokkaan kannalle.
Näin ei tarvitse olla, kyllä se omaan mieleen sopiva ehdokas voi löytyä omastakin puolueesta.
Nyt tietysti joku muistuttaisi, että vaikka äänet pysyvät puolueen sisällä, niin niitä ehdokkaita ei ole niin helppo saada silti valituksi.
Itse näen asian niinpäin, että tämä saattaa tuoda paljon lisää äänestäjiä, jotka kannattaisivat piraattiaatetta, mutta näkevät myös monta muuta asiaa hyvin tärkeinä yhteiskunnan kannalta.
Saattaisi tuoda jopa paljon uusia ihmisiä tutustumaan piraattiaiheeseen, jotka ilman niitä muita tärkeitä pointteja ajattelisivat sen vain olevan sitä normaalia heti kaikki ilmaiseksi jauhantaa.

Niin ja se ehdokasasettelu mistä joku aiemmin sanoi.
Ei näin :
Valitse Piraattipuolue!!
Valitse Pekka Penääjä (joka on piraattipuolueesta)

Vaan :
Valitse Piraattipuolueen Pekka Perusnörtti!

Kyllä se vaatii sekä puolueen että ehdokkaan esilletuontia.
Äänestyksen toimimisen edustajan apuvälineenä näen hyvänä sekä äänestäjille, että edustajalle.
Yllä siihen jo muutaman lisäperusteen esitinkin jälleen.
Lisäksi onko kukaan miettinyt, mikä on todennäköisyys, että edustaja haluaisi tehdä myös omia päätöksiä ja tulkita äänestäjiensä mielipiteitä myös itsenäisesti ja tämän johdosta tulisi jossain vaiheessa lopputulokseen, jossa eroaisi Piraattipuolueesta, liittyisi toiseen puolueeseen tai muutoin jatkaisi äänestäjiensä edustamista ilman PP:tä?
En osaa todennäköisyyttä tällaiselle laskea, mutta väittäisin todennäköisyyden olevan herkästi paljon suurempi kuin edustajalla, joka täysin itsenäisesti hoitaa äänestäjiensä edustuksen (jossa taas on metoditasolla korjaamisen varaa).