Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 27.2.2008 at 21.31
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Tulin sittenkin hieman vielä kirjoittelemaan aiheesta, anteeksi sanojen peruminen.

Kaipaisin lisätietoa, olenko tulkinnut väärin, vai onko radikaalia korjaamisen varaa?
Tämä siis koskee ideaa, jossa puolueen edustaja äänestäisi Pirat Partietin systeemillä.

Pirat Partietin systeemin tiivistelmä soviteltuna suomen eduskuntaan, korjausehdotuksia saa kertoa
Puolue äänestää aina Hallitsevan puolueen (sen joka johtaa hallitusta) mukaisesti äänensä. Tämä provosoi suurinta oppositiopuoluetta mahdollisesti joskus tekemään sopimuksen piraattipuolueen kanssa.
Tarkoituksena siis saada ajan myötä oppositiopuolue tarvitsemaan piraattipuoleen apua ja tällaisessa tilanteessa tehdä sopimus, jossa piraattipuolue auttaa oppositiota pääsemään hallitsevaksi puolueeksi, vaatimuksena tähän olisi tuon suuren puolueen tuki piraattiliiton ajamille agendoille.
Tämä perustuu aika pitkälti ajatukselle, ei se toinen puolue sen huonompi ole kuin toinenkaan, mutta jos jompikumpi voi auttaa meitä tavoitteessa, siitä voi koittaa hyötyä.

En tunne ruotsin eduskunnan ja hallituksen toimintaa riittävän hyvin, mutta esimerkiksi tällä hetkellä hallituksessamme istuu kaikista tärkeimmistä puolueista, paitsi SDP:stä, edustajat
Mikäli sama kaava jatkuisi, tai kentis jopa SDP pääsisi oppositiosta hallitukseen, tämä olisi hylättävä tekniikka, sillä hallitus on muodostettu paremmin kuin minkä mukaan suunnitelma on tehty.
Käytännön vaikutus jäisi kyllä pääministerin valintaan, joka ei ole suomessa ehdoton vaan lisäksi Presidentin sekä eduskunnan vaikutteen alla ja tätä kautta pääministerin valitsemaan hallitukseen (joka tuskin yhtäkkiä muuttuisi yhden puolueen ylivoimaselle enemmistölle enää).

Vanhasen II hallitus on Suomen tasavallan 70. hallitus. Sitä johtaa pääministeri Matti Vanhanen. Hallitus perustuu Suomen Keskustan (51 paikkaa eduskunnassa), Kansallisen Kokoomuksen (51), Vihreän liiton (14) ja RKP:n (9 + Ahvenanmaan edustaja) yhteistyölle.
Ministerien määrä puolueittain hallituksessa on : Keskusta 9kpl, Kokoomus 8kpl, Vihreät 2kpl, RKP 2kpl, laskuista puuttuu äitiyslomalla oleva keskustan edustaja, jonka sijainen on laskettu mukaan.