Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 28.2.2008 at 9.03
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

En kannata varsinaisesti tuollaista äänetämistä puolueen kannasta, koska se ei minusta ole puolue jonka kuuluu ottaa kantaa agendan ulkoisiin asioihin.
Tällä hetkellä tosin minusta myös Pirat Partietin toimintasuunnitelma ei kohtaa suomalaisen hallinnon toimintaa.
Tuo suurimman puolueen tukihan nimenomaan on tarkoitus saavuttaa olemalla uhka.
Uhka siinnä mielessä, että ruotsissa kaksi suurinta puoluetta taistelee siitä, kumpi pääsee perustamaan hallituksen ja näinollen saa valtavan enemmistön ministeripaikoista.
Suomessa tällä hetkellä ministeripaikat (joskin pääministerin ja puolueen toimista) ovat jaettu aika tasaisesti suhteutettuna kansanedustajien mukaan.

Tämä johtaa siihen, että suomessa näillä kahdella puolueella ei ole samanlaista tarvetta taistella siitä, kumpi on suositumpi.
Eli Pirat Partietin toimintasuunnitelma on saada puolelleen joko hallitseva puolue tai oppositio, jompikumpi haluamaan netralisoida uhka.
Johtavan puolueen mukaan äänestäminen perustuu puhtaasti suurimman oppositiopuolueen (suomessa tällä hetkellä SDP on ainoana oppositiossa) provosointiin, jotta jossain vaiheessa oppositiopuolue tarvitsisi pirat partietin apua ja tekisi yhteistyösopimuksen.

Tähän ihan oikeasti tarvittaisiin mielipidettä ainakin parista suunnasta Piraattipuolueen ulkopuolelta.
Kuitenkaan Pirat Partietinkaan ideana ei suinkaan ole olla suoranaisesti välinpitämätön muista asioista kuin omista agendoista, vaan kylmä laskelmointi, mikä hyödyttää omaa asiaa parhaiten.
Jos tämä kylmä laskelmointi osuus ei suomessa toimisi, jäljelle jäisi vain välinpitämättömyys, se ei mielestäni ole hyvää mainosta.

Lisäksi asiaa pitäisi ajatella myös vielä kauaskantoisemmin, miten jos joskus tulevaisuudessa Piraattipuolueella olisikin enemmän kuin kaksi edustajaa.
Esimerkiksi perussuomalaisilla on tällä hetkellä viisi edustajaa, Piraattiliitolla olisi tulevaisuudessa mahdollisuus päästä jopa ohi, jokaisesta vaalipiiristä kuitenkin on mahdollisuus ja kannattavaa ehdokasta etsiä.
En lähtisi aliarvioimaan sitä, minkälaisen mielikuvan PP saa erityisesti nuorten äänestäjien silmissä ja kuinka suuren suosion. Tällä hetkellähän suurimpaan osaan heistä ei vetoa mikään puolue tehokkaasti.
Tämä ajatus ei välttämättä perustunut vielä seuraaviin vaaleihin, vaan paremminkin siihen, muutettaisiinko tässä kohtaa äänestysperiaatteita? Saman linjan jatkaminenkaan ei enää kuulostaisi järkevältä, sillä äänivoimaa olisi jo apunakin hiukan, varmasti myös uskottavuutta muiden puolueiden silmissä.

Pahoittelen jos spekuloin monen mielestä liikaa, mutta pyrin pitämään tällaisilla keskusteluilla rakentavaa suuntaa, sekä pohdiskelemaan eri tekniikoiden vahvuuksia ja heikkouksia.