Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 28.2.2008 at 15.47
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

[quote=vmatikainen]
Näitä rajanvetoja on rajaton määrä (pun intended), eikäpä niihin varmaan ole muuta keinoa kuin että kun paikallisjaostossa tulee esille jokin yhteiskunnallinen epäkohta, niin siitä tehdään aloite. Josta seuraa mahdollisesti esim. suuntaa antava äänestys puolueen foorumilla ja varsinainen äänestys ja keskustelu puoluekokouksessa. Tämänjälkeen siitä voidaan tehdä kannanotto, mikä on puolueen keino vaikuttaa. Edustajan oletan sitten toimivan puolueen kannan mukaisesti.
[/quote]

Näinhän puolueen pitää toimia. Pikku parannusehdotus.

Voisiko paikallisjaostojen lisäksi harkita jonkinlaisia tietyn idean ympärille rakennettuja alajaostoja? Paikallisjaostothan muodostuvat samassa vaalipiirissä asuvista ihmisistä, joilla ei välttämättä ole mitään muuta yhteistä. Saman idean omaavia ihmisiä voi taas löytyä vaikka Utsjoelta, Vaasasta, Imatralta ja Helsingistä. Ihmisiä kuitenkin usein yhdistää enemmän samat aatteet kuin asuinpaikka. Nämä henkilöt voisivat sitten perustaa oman ideansa ympärille oman alajaoston verkkoon. Tälle alajaostolle voitaisiin antaa samat oikeudet kuin paikallisjaostolle (aloitteen tekeminen, äänestys yms.) ja alajaosto aseman saamiselle voitaisiin asettaa tietty jäsenraja (vaikkapa minimissään yhtä monta jäsentä kuin pienimmässä paikallisjaostossa). Jokainen puolueen jäsen saisi kuulua vain yhteen paikallisjaostoon/alajaostoon. Näin vältettäisiin tuplaäänet ja jääviys ongelmat.