Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 3.3.2008 at 8.05
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

[quote=Hene88]Yhden idean puoleena ei PP tule pitkällä matkalla pärjäämään. Siten ei Solonin näky välttämättä ole näillä eväillä realistinen.
Ja kuten on jo monesti mainittu, kantaanotto muihin aiheisiin kuin piratismiin saattaa heikentää kantajäsenien yhtenäisyyttä.
Muihin asioihin puuttuminen taas takaisi enemmän ääniä, sillä tuskin moni täysjärkinen kansalainen äänestäisi yhden aiheen puoluetta maan johtoon. Jos täällä demokraattisesti löydetään asioihin jonkinlainen konsensus ei kantajäsenien pitäisi tuntea liiaksi hylätyksi vaikka heidän tahtoa ei yhdessä aiheessa ajeta. Itseasiassa äänestys eri kysymyksiin lisäisi jäsenien vaikutusvallan tunnetta, puolueen interaktiivisutta ja läpinäkyvyyttä. Edellämainittujen asioiden puutteesta juuri monet äänestäjät valittavat ja puolueensisäinen äänestys olisi hyvä ratkaisu näitä ongelmia varten.
Solonin sanoin on siis muihin asioihin otettava kantaa, jos tässä halutaan edetä suurella skaalalla.[/quote]

Jokaisella puolueella on ne tietyt asiat joita he ensisijaisesti ajavat, kuten esimerkiksi vihreillä. Heilläkin on oma juttunsa, kuten meilläkin. Jokainen puolue ajaa omaa asiaansa ensisijaisesti, mutta ottaa toki kantaa muihinkin asioihin. Tästä onkin ollut keskustelua toisessa säikeessä täällä foorumilla.

On esitetty jos jonkinlaista mallia miten esimerkiksi eduskunnassa ehdokas vastaisi äänestyksiin. Yhtenä mallina olisi se, että kansalset ohjailisivat omalla toiminnallaan meidän tuloksia. Tämän voisi toteuttaa esimekiksi sivuston sisäisellä äänestysjärjestelmällä. Tosin tätä on kuvailtu raskaaksi järjestelmäksi edustajan kannalta katsottuna. Toinen malli olisi äänestää hallituksen mukaisesti jokaisessa äänestyksessä. Kolmas taas jättää äänestäminen väliin niiden aisoiden osalta jotka eivät meitä kosketa. Myös muita vaihtoehtoja on esitetty.

Mielestäni kolmas vaihtoehto ei tule kysymykseen. Toimintamme kuitenkin perustuu avoimmuuteen, joten mielestäni meidän tulisi ottaa kantaa myös kaikkiin asioihin mitä eduskunnassa sattuu vastaan tulemaan. Tosin, tästähän on sinällään vielä turha puhua kun yhtään paikkaa eduskunnassa meillä ei vielä ole.

Pitää vielä muistaa, että olemme pioneeri puolue tekniikan osaamisen suhteen muihin puolueiseen verrattuna.