Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin Re: Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Julkaisija Vastaukset
wiltzutm # Posted on 3.3.2008 at 22.26
Profiilikuva käyttäjästä wiltzutm

Solon:in kirjoitus oli erittäin hyvä. Ainoa mitä en välttämättä allekirjottaisi on jäsenyyden ilmaisuus, tai allekirjoitan jos se on käytännön kannalta mahdollista, mutta pahoin pelkään että ei ole. Yhdyn täysin Solon väitteeseen, että tällä hetkellä tärkeintä olisi tuoda kansalle jokin todellisen vaikuttamisen reitti ja uskonkin, että se puolue joka kyseisen instrumentin mahdollistaa ensimmäisenä on oleva voitokas.

Jossakin vaiheessa parasta olisi jos saisimme mahdollisuuden kerätä KAIKKIEN HALUKKAIDEN asiantuntijoiden mielipiteitä päivän politiikoista sivustollemme ja kansalaiset saisivat lukea näitä. Sen lisäksi kansalaiset voisivat antaa juurikin kirjeen alussa kaavaillun (ainakin) suuntaa-antavan äänestyksen. Kaikenkansan äänestys vaikuttaisi päätökseen 65% ja puolueen varsinaisen hallituksen 35%. Nojoo prosentit olivat enemmän tai vähemmän hatusta temmattuja, mutta tähän tapaan. Tietenkään kaikkea äänestystä ei kai kansakaan ehdi tekemään, mutta keskisuuret ja suuret päätökset ja varsinkin ne jotka eniten koskevat kansalaisia olisi hyvä huudattaa. Käytännössä näihin ratkaisuihin syntyisi ongelmiksi keskisuuren ja suuren määritteleminen, sekä äänestyksen toteuttaminen ja mahdollinen äänestysvilppi.

Minulla on myös sellainen unelma, että tulevaisuudessa kansa saa päättää kansanäänestyksellä eduskunnan palkoista tai ainakin siitä kuka ministeri / kansanedustaja nauttii luottamusta…mutta tämä vain siis omana utopistisena kuvitelmanani eikä tämä liittynyt edes kyseiseen aiheeseen. (ok ongelmia tässäkin on se, että medioiden omistajien valta saattaisi lisääntyä räjähdysmäisesti yhteiskunnan suurina mielipiteisiin vaikuttajina, toisaalta jos internet jatkaa samaan malliin vakiintuu valtamediaksi ja saamme poistettua kaiken sensuroinnin voimme ehkä myös välttää ongelman syntymisen)

Nooh mutta bottom line oli se, että jos Suomen päättäjinä olisi enemmän Solon ajatusmallin omaavia tosikansalaisia, olisivat asiat kokonaisvaltaisesti paljon paremmin.