Re: Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat

Etusivu Foorumit Arkisto Kevätkokous 2012 Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat Re: Puolueen puheenjohtajiston ehdokkaat

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 3.3.2012 at 23.11
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Nimi, asuinpaikka, ikä?

Ahto Apajalahti, Helsinki, 23 (kokouspäivänä 24)

Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?

Opiskelen historiaa ja valtio-oppia Helsingin yliopistossa. Tarkoitukseni on valmistua humanististen tieteiden kandidaatiksi kuluvan vuoden syksyyn mennessä, pääaineena Suomen ja Pohjoismaiden historia. Olen suorittanut siviilipalveluksen ja ollut toimistotöissä sisäasiainministeriössä. Piraattipuolueen lisäksi olen ollut luottamustoimissa mm. historianopiskelijoiden ainejärjestössä, seurakuntaneuvostossa ja vaalitoimikunnassa presidentinvaalissa.

Mitä kaikkea olet tehnyt puolueessa tai Piraattinuorissa?

Olen ollut mukana puolueen perustamisesta eli keväästä 2008 lähtien. Vuonna 2008 toimin ensin puoluehallituksen varajäsenenä, 2008-2010 puoluesihteerinä ja 2010 alkaen olen toiminut varapuheenjohtajana. Olen lisäksi ollut Helsingin piraattien puhteenjohtaja, mutta nykyään hallituksen rivijäsen. Toimin myös Piraattinuorten hallituksessa hetken aikaa järjestön toiminnan alkuvaiheessa. Lisäksi olen toiminut Akateemisten piraattien hallituksessa.

Käytännössä olen puolueessa tehnyt kaikkea mahdollista: lausuntojen kirjoittamista, aktiivista blogaamista, paikallistapahtumien ja -tapaamisten järjestämistä, vaalimökillä ja esittelypöydän takana päivystämistä, lähes kaikenlaisia mahdollisia hallinnollisia tehtäviä, nettisivujen päivittämistä, videoeditointia, julkisia esiintymisiä (paneelikeskustelut, erilaiset tilaisuudet, tv ja radio, lehtihaastattelut), olen osallistunut monenlaisiin tilaisuuksiin, tapaamisiin ja neuvotteluihin (”lobbaamiseen”) ja perehtynyt laajasti piraattipolitiikkaan. Olen myös kirjoittanut Kaj Sotalan kanssa tekijänoikeuksia käsittelevän teoksen Jokapiraatinoikeus (WSOY 2010).

Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?

Puuhkaja (keskustelupalsta, PirateNet)

Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?

Harrastan Piraattipuolueessa toimimista ja historiaan, politiikkaan, hallintoon ja lainsäädäntöön perehtymistä, sekä vapaa-ajanviettoa hyvässä seurassa. Eipä sitä näiden ja opiskelujen lisäksi paljoa muuta ehdi.

Miksi haluat varapuheenjohtajaksi?

Pyrin varapuheenjohtajaksi (en siis puheenjohtajaksi). Haluan jatkaa varapuheenjohtajana, koska siinä on monipuolisesti erilaisia tehtäviä, jotka olen oppinut hallitsemaan. Luullakseni tekisin aika lailla samoja asioita puolueessa ilman varapuheenjohtajan titteliäkin, mitä nyt julkinen edustaminen jäisi ehkä vähemmälle. Mikäli jäsenistön mielestä ansaitsen edelleen tämän luottamuksen, olen halukas jatkamaan varapuheenjohtajana. Koen olevani aikalailla unelmatehtävässä, mitä tämäntyyppisen ja -kokoisen puolueen arjen pyörittämiseen tulee. Aion olla myös täysillä mukana ehdokkaana kunnallisvaaleissa (Helsingissä).