Re: Puolueen strategia ja sen analyysi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen strategia ja sen analyysi Re: Puolueen strategia ja sen analyysi

Julkaisija Vastaukset
MikkoSarela # Posted on 8.3.2008 at 8.37
Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

Muutama kommentti. Äänioikeutettuja Suomessa on n. 3 miljoonaa, ei 5 miljoonaa. Eduskuntavaaleissa tähän mennessä tyypillisesti vaalipiirissä on tarvittu noin 10000-15000 ääntä yhden edustajan läpimenemiseen. Europarlamenttivaaleissa n. 100000 ääntä yhden ehdokkaan läpimenemiseen.

Mielestäni on aika turhaa puhua strategiasta, jolla muututaan pienpuolueesta keskikokoiseksi puolueeksi, jos emme vielä ole edes pienpuolue. Tärkeämpi kysymys onkin, miten meistä tulee puolue, jolla on riittävän laaja kannattajakunta, jotta saamme edustajamme vaaleissa läpi.

Tärkein tapa laajentaa kannattajakuntaamme on raaka jalkatyö, eli uusien jäsenten hankkiminen. Sekä virtuaalinen työ tämän eteen, että ihan perinteinen fyysinen. Ruotsin Piratpartiet on nyt yksi Ruotsin suurimmista nuorisopuolueista ja samaan pitää pyrkiä myös Suomessa. Meidän pitää vakuuttaa kasvavasta nuorisosta suuri osa kokemaan, että meidän asiamme on niin tärkeä, että sen eteen kannattaa tehdä työtä ja äänestää. Me emme tule hankkimaan valtaisia äänimääriä sillä, että hankimme rahoitusta ja valtaisan määrän medianäkyvyyttä ja mainontaa. Sekin on tärkeää, mutta paljon tärkeämpää on se jatkuva työ, jolla hankitaan aktiivisia jäseniä.

Yksi menetelmä, jota Piratpartiet on käyttänyt menestyksekkäästi on se, että he keskittyvät puhumaan perusoikeuksista, sananvapaudesta ja yksityisyydensuojasta ja kieltäytyvät lähes kategorisesti puhumaan taloudellisista kysymyksistä. Jokaisen asiaa pohtivan kannattaa katsoa Falkvingen Kaliforniassa videoitu puhe: http://video.google.com/videoplay?docid … 9478865652