Re: Puolueen strategia ja sen analyysi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen strategia ja sen analyysi Re: Puolueen strategia ja sen analyysi

Julkaisija Vastaukset
AnttiN # Posted on 8.3.2008 at 11.49
Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

[quote=MikkoSarela]Muutama kommentti. Äänioikeutettuja Suomessa on n. 3 miljoonaa, ei 5 miljoonaa. Eduskuntavaaleissa tähän mennessä tyypillisesti vaalipiirissä on tarvittu noin 10000-15000 ääntä yhden edustajan läpimenemiseen. Europarlamenttivaaleissa n. 100000 ääntä yhden ehdokkaan läpimenemiseen.

Mielestäni on aika turhaa puhua strategiasta, jolla muututaan pienpuolueesta keskikokoiseksi puolueeksi, jos emme vielä ole edes pienpuolue. Tärkeämpi kysymys onkin, miten meistä tulee puolue, jolla on riittävän laaja kannattajakunta, jotta saamme edustajamme vaaleissa läpi.

Tärkein tapa laajentaa kannattajakuntaamme on raaka jalkatyö, eli uusien jäsenten hankkiminen. Sekä virtuaalinen työ tämän eteen, että ihan perinteinen fyysinen. Ruotsin Piratpartiet on nyt yksi Ruotsin suurimmista nuorisopuolueista ja samaan pitää pyrkiä myös Suomessa. Meidän pitää vakuuttaa kasvavasta nuorisosta suuri osa kokemaan, että meidän asiamme on niin tärkeä, että sen eteen kannattaa tehdä työtä ja äänestää. Me emme tule hankkimaan valtaisia äänimääriä sillä, että hankimme rahoitusta ja valtaisan määrän medianäkyvyyttä ja mainontaa. Sekin on tärkeää, mutta paljon tärkeämpää on se jatkuva työ, jolla hankitaan aktiivisia jäseniä.

Yksi menetelmä, jota Piratpartiet on käyttänyt menestyksekkäästi on se, että he keskittyvät puhumaan perusoikeuksista, sananvapaudesta ja yksityisyydensuojasta ja kieltäytyvät lähes kategorisesti puhumaan taloudellisista kysymyksistä. Jokaisen asiaa pohtivan kannattaa katsoa Falkvingen Kaliforniassa videoitu puhe: http://video.google.com/videoplay?docid … 9478865652 [/quote]

KORJATTU PARI KIRJOITUSVIRHETTÄ: se oli 6-7 vuotta eikä 76 vuotta ;=)

Joo äänioikeutettuja on 3 000 000 ja niistä about 70% äänestää. Olin ilmaissut asian epäselvästi.

10 000-15 000 on paha kynnys piraattipuolueelle juuri jäsenten hajaantuneisuuden takia.

Strategian mielessä olisi varmaan kannattavaa listata esim. mitä puolue haluaa seuraavan 10 vuoden aikana. Täytyy muistaa että suurin osa puolueen potentiaalisista jäsenistä on jotain 20-25 vuotiaita radikaalinörttejä :=) pyydän anteeksi epäkorrektia ilmaisua. Jos puolue ei pääse eduskuntaan 2011, on edessä pitkä taival seuraaviin vaaleihin. Tässä ajassa ehtii useammankin piintyneen piraatin mieli muuttua ja puolue painuu unholaan. Jos puolueella on tietty päämäärä jota ajetaan takaa, on helpompi saada porukka motivoitumaan. Ruotsin mallin kopioiminen ei ole riittävää, ei myöskään puolueen tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi (sinänsä erinomainen slogan) viljeleminen epämääräisenä tavoitteena ole riittävä.

Realistisesti Ruotsin piraattipuolueen menestys 2006 vaaleissa antaa itseasiassa enemmän viitteitä siihen, että heidän esimerkkiä ei kannata seurata. 0.63% äänistä (ei edustajaa) on oikeasti huono tulos! Nykytilanne näyttää kohtuu hyvältä, tosin puolueen tapa verkottoitua netin kautta laskee osallistumiskynnystä, eli ovatko kaikki hc-piraatit jo mukana, ja muita ei tule? 2009 vaalit antaa viitteitä tulevasta.. sitä ennen on mahdotonta sanoa. Ruotsihan oli koko idean demoversio, olisi huonoa jos suomalaiset eivät saisi sitä yhtään kehitettyä!!

Lisäksi tietyn lähdekritiikin käyttäminen omien näkemysten tukemiseen olisi suotavaa. Suurin osa tällä foorumilla käytetyistä julkaisuista on napattu joko suoraan Ruotsin piraattipuolueen sivuilta ja siihen liittyviltä sivuilta, tai asiaan välillisesti liittyneiltä tahoilta (EFFI yms.). Tämä metodi vastaisi esim. jos SDP käyttää SAK:n tekemää tutkimusta jonka mukaan SDP on suomen suurin puolue.. ihminen tulee helposti sokeksi omalle propagandalleen, niin minä kuin sinäkin!!

BTW: Ruotsin piraattipuolue on jo oleellisesti laajentanut reviiriään pelkästä piratismistä perusoikeuksiin, sananvapauteen ja yksityisyydensuojaan.. Ainakin ton yllämainitun linkin mukaan. Eli taitavat pojat kääntää kelkkaa kun tajuavat faktat?

******

banana, äijä on tainnut saada aika lauman vihamiehiä tällä voorumilla :=) koskahan ne bännää sut? Mun mielestä oot kuitenkin ihan hyvin keskustellu ja perustellu näkemyksiäsi.

*****

Yhden hauskan jutun huomasin. Feministipuolue sai enemmän ääniä ruotsissa viime vaaleissa kuin piraatit.. kohta miehet kielletään.