Re: Puolueen strategia ja sen analyysi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen strategia ja sen analyysi Re: Puolueen strategia ja sen analyysi

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 8.3.2008 at 20.20
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Ruotsin mallissa on tosiaan kehittämistä. Se asettaa hieman liian tiukat ehdot, jolloin puolet potentiaalisista nörteistä jäänee pois. Suomessa pitää muutenkin kosiskella valtapuolueita ja mielellään olla positiivisella ja kehittävällä asenteella liikkeellä.

Kosiskelun ongelma on, että puolueen täytyy samalla olla pirun kiinnostava. Täytyy saada suurta mediahuomiota, täytyy herättää keskustelua. Keskustelua herätetään parhaiten kärjistämällä asiaa äärirajoille, mutta politiikassa radikaalit ehdotukset pudottavat äänestäjiä pois. Puolueen asialistan tulisi olla samalla sille paras mahdollinen mainos, mutta parhaat mainokset ovat räväköitä.

Hajaantuneisuus on ongelma, mutta suurimmissa opiskelukaupungeissa (Jyväskylä?) voi silti syntyä se yksi riittävän hyvä tulos. Tarvitaan hyvä ehdokas ja aktiivista puoluetoimintaa alueella.

Quote:Lisäksi tietyn lähdekritiikin käyttäminen omien näkemysten tukemiseen olisi suotavaa. Suurin osa tällä foorumilla käytetyistä julkaisuista on napattu joko suoraan Ruotsin piraattipuolueen sivuilta ja siihen liittyviltä sivuilta, tai asiaan välillisesti liittyneiltä tahoilta (EFFI yms.). Tämä metodi vastaisi esim. jos SDP käyttää SAK:n tekemää tutkimusta jonka mukaan SDP on suomen suurin puolue.. ihminen tulee helposti sokeksi omalle propagandalleen, niin minä kuin sinäkin!!
Minusta ei kyllä pidä paikkaansa. Uutisia ja esimerkkiä on haettu kavereilta, mutta lähteitä on kerätty vaikka mistä. Kattavin piraattilähdeteos on varmaankin Against Intellectual Monopoly, johon täytyy soveltaa tervettä kritiikkiä, mutta ihan tavallisiin tutkimuksiin on viitattu. Tärkeintä dataa nyt varmaan ovat elokuva- ja levymyyntitilastot sekä tyypillisen vertaisverkkokopioijan profiili.

Quote:BTW: Ruotsin piraattipuolue on jo oleellisesti laajentanut reviiriään pelkästä piratismistä perusoikeuksiin, sananvapauteen ja yksityisyydensuojaan.. Ainakin ton yllämainitun linkin mukaan. Eli taitavat pojat kääntää kelkkaa kun tajuavat faktat?
Totta, kattavat periaatteet voivat olla hyvä asia. Yksityisyys on kai aina ollut meidänkin asialistalla. Ongelma on, että periaatteiden pitäisi olla järkevät eivätkä samat kuin valtapuolueilla. Sananvapaus ja muut perusoikeudet ovat vähän nollatavoitteita, koska niistä kaikki puolueet ovat lähestulkoon samaa mieltä. Kai olet lukenut tuon ideologiset tukipilarit -ketjun? Siinä olisi pohja, jolle voisi lähteä kehittämään jatkoa.