Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
demokraatti # Posted on 10.4.2008 at 8.45
Profiilikuva käyttäjästä demokraatti

Quote:[quote]AnttiN kirjoitti: Itse näkisin, että Suomessa on tällä hetkellä sosiaalinen tilaus modernille ja radikaalille nuorten puolueelle (myös vanhat tervetulleita).Matti Hiltunen kirjoitti:
Samaa mieltä, mikä on eräs merkittävistä syistä halulleni ajaa kapealinjaista puoluetta.[/quote]
Tässä ei jokin täsmää. Miten nuorten edut poikkeavat vanhojen eduista? Mikä on se nuorten etu, jonka ajaminen vaatii kapealinjaista puoluetta?

Itse näkisin asian tasan päinvastoin. Kiistattomin ero nuorten ja vanhojen välillä on se, että nuoret elävät vielä kun vanhat ovat jo kuolleet. Vanhojen ei tarvitse välittää siitä – jos ajattelevat vain omaa etuaan – miltä maailma näyttää kahden- kolmenkymmenen vuoden kuluttua. Nuorten tarvitsee – jos ajattelevat omaa etuaan.

Tästä syystä vanhojen kannattaa pitää viimeiseen asti kiinni hankkimistaan etuoikeuksista ja monopoleista, joiden avulla he turvaavat vanhuutensa päivät, vaikka kyseiset oikeudet voimistaisivatkin yhteiskunnallisia vastakkainasetteluja ja luonnon kuormitusta. Nuorten puolestaan kannattasi pyrkiä irti etuoikeuksista ja monopoleista, joiden muodostama talouden rakenne ajaa yhä useamman nuoren toimettomaksi ja tarpeettomaksi ja merkitsee kasvavaa uhkaa niin terrorismin ja sotien kuin luonnon tuhoutumisenkin muodossa. Eikä tämän asian ajaminen onnistu kapealinjaisella puolueella, jonka malli on vanhoilta opittu: meillekin omat erityisetumme.