Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 6.3.2008 at 22.27
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

[quote=banana]Kasvattavaa kritiikkiä:
http://piraattiniitti.blogspot.com/2008 … jelma.html [/quote]

Olipa todella kasvattavaa kritiikkiä.
Koitin lukea vakavana tuon, selkeästi kun olit vaivaa siihen nähnyt.
Suunnittelin ensin koittavani vastata ja perustella kaikkiin kirjoittamiisi kohtiin, mutta mitä pidemmälle luin, sitä enemmän vakuutuin siitä että se olisi turhaa.
Olet selkeän asenteesi jo ottanut, enkä usko sinun myöntävän vaikka jokin muukin kuin yksityisyyden suoja alkaisi kuulostaa hyvältä.

Tekstisi oli jo itsensä kanssakin ristiriidassa.
Me emme ole vaatimassa fyysisiä cd levyjä ilmaiseksi, mutta sinun mielestäsi artisti ei voi enää ansaita jos tekijänoikeudet vapautetaan.
Kuitenkin heti parin lauseen päässä toteat :
Piraatit eivät ymmärrä, että mahdollisuus tallentaa teoskopioita digitaaliseen muotoon ei hävitä maailmasta analogisessa muodossa olevia teoskopioita tai reaalimaailman esineinä olevia teoskopioita.

Lisäksi väität ettei patentit tapa ketään koska ovat aineettomia.
Entä ne monet tuhannet jotka kuolevat kehitysmaissa lääkepatenttien takia, kun eivät saa lääkettä patentin tuoman valmistuksen yksinoikeuden takia?
Lääkepatentit aihe jatkaa myös näin: Tulosten jakaminen tiedeyhteisön kesken merkitsisi myös niiden jakamista kaikille lääketehtaille. Lääkkeiden kehittäminen on erittäin kallista tutkimustyötä…
Kenen kuvittelit nykyään kustantavan tutkimukset? Vaivauduitko edes lukemaan ehdotusta, jolla tilannetta voitaisiin muuttaa, jossa tulee myös tutkimustyön rahoittajan rooli esille?

Patenttilakimiesten halventaminen puolueohjelmassa on näköjään piraattietiikan mukaan soveliasta. Ihmettelen, kuinka on maltettu ottamasta mukaan termiä tekijänoikeusmafia.
Otat siis kantaa puolueohjelmaan, jota ei ole vielä edes olemassa, vain luonnos on nähtävillä?
Ja kyllä, minä käytän paljon termiä TO-mafia, ehkä sinun mieliksesi sen koitan sisällyttää jopa puolueohjelmaan, jos se tekee olostasi paremman.

Kuinka ollakaan, kaiken kaikkiaan piraateilla on suuria vaikeuksia ymmärtää tekijänoikeuksia mistään muusta kuin digitaalisen tallennusformaatin näkökulmasta. Esimerkiksi vinyylilevyjä tehdään koko ajan, vaikka piraatit eivät niitä ostakaan.
Sinun mielipiteesi ei onneksi ole se ainoa oikea.
Tiedoksesi, jopa täällä olevasta joukosta löytyy useampi vinyylilevyjen harrastaja.

Tekstistäsi, itseasiassa jokaisesta pätkästä, huokui suorastaan se, ettet vaivautunut pintaa syvemmälle tutustumaan asiaan.
Tämän takia puolueohjelmakin on vielä luonnos eikä lopullinen, se pitää saada muotoon, jossa mahdollisimman moni sen ymmärtäisi.
Lisäksi et voi vielä edes tietää varmaksi, missä muodossa mikäkin kohta on puolueohjelmaan tulossa tai muuttuvatko nuo linjaukset paljonkin.

Jos olet näin vahvasti mielipiteidesi takana, toivon että sinulla olisi kanttia tulla oikealla nimellä esiintymään ja kertomaan asiasi, sillä nimettömänä blogin pitäminen internetin ihmeellisessä maailmassa ei ole se, joka olisi yhtään sen vakuuttavampaa kuin ohiajavan auton ikkunasta huudeltuna.