Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
banana # Posted on 8.3.2008 at 0.02
Profiilikuva käyttäjästä banana

[quote=Scoffa]
Tekstisi oli jo itsensä kanssakin ristiriidassa.
Me emme ole vaatimassa fyysisiä cd levyjä ilmaiseksi, mutta sinun mielestäsi artisti ei voi enää ansaita jos tekijänoikeudet vapautetaan.
Kuitenkin heti parin lauseen päässä toteat :
Piraatit eivät ymmärrä, että mahdollisuus tallentaa teoskopioita digitaaliseen muotoon ei hävitä maailmasta analogisessa muodossa olevia teoskopioita tai reaalimaailman esineinä olevia teoskopioita.
[/quote]
Vaatimus viiden vuoden tekijänoikeudesta yhdistettynä vaatimukseen vapaasta kopiointioikeudesta käytännössä merkitsee kaiken ilmaisjakoa. Piraattien mielestä artistien tulee elää sekundäärisillä tulonlähteillä kuten jollain t-paitamyynnillä tai mainostamisella yms.

Väärinkäsitysten välttämiseksi teidän olisi hyvä täsmentää, haluatteko viiden vuoden tekijän oikeuden toteutettavaksi takautuvasti, välittömästi tai jollain siirtymäajalla. Ei sillä, että sillä mitään merkitystä olisi, koska viiden vuoden tekijänoikeus on niin utopistinen tavoite, että sen toteutumiseen vaaditaan globaali sota, luonnon katastrofi tai muu globaali kriisi, joka sekoittaa maailmantalouden totaalisesti. Demokratian ja parlamentarismin kautta viiden vuoden tekijänoikeus ei tule toteutumaan koskaan.

[quote=Scoffa]
Lisäksi väität ettei patentit tapa ketään koska ovat aineettomia.
Entä ne monet tuhannet jotka kuolevat kehitysmaissa lääkepatenttien takia, kun eivät saa lääkettä patentin tuoman valmistuksen yksinoikeuden takia?
Lääkepatentit aihe jatkaa myös näin: Tulosten jakaminen tiedeyhteisön kesken merkitsisi myös niiden jakamista kaikille lääketehtaille. Lääkkeiden kehittäminen on erittäin kallista tutkimustyötä…
Kenen kuvittelit nykyään kustantavan tutkimukset? Vaivauduitko edes lukemaan ehdotusta, jolla tilannetta voitaisiin muuttaa, jossa tulee myös tutkimustyön rahoittajan rooli esille?
[/quote]
Luin puolueohjelmaluonnoksen ja kommentoin sitä. Vaatikaa myös aseiden kieltämistä. Suurin osa maailman ihmisistä kuolee aseiden takia. Aloittakaa vaikka maamiinoista ja edetkää ydinpommeihin.

En kiellä, etteikö lääkepatenteilla olisi vaikutusta lääkkeiden hintaan. On kuitenkin aivan eri asia, minkä takia lääkkeet jäävät saamatta. Se ei ole patenteista kiinni.

[quote=Scoffa]
Otat siis kantaa puolueohjelmaan, jota ei ole vielä edes olemassa, vain luonnos on nähtävillä?
Ja kyllä, minä käytän paljon termiä TO-mafia, ehkä sinun mieliksesi sen koitan sisällyttää jopa puolueohjelmaan, jos se tekee olostasi paremman.
[/quote]
Niin, pikku-sieluisten pikku-piraattien maailmankuvaan sopii halventaminen, mutta ei kiroilu.

[quote=Scoffa]
Tekstistäsi, itseasiassa jokaisesta pätkästä, huokui suorastaan se, ettet vaivautunut pintaa syvemmälle tutustumaan asiaan.
Tämän takia puolueohjelmakin on vielä luonnos eikä lopullinen, se pitää saada muotoon, jossa mahdollisimman moni sen ymmärtäisi.
Lisäksi et voi vielä edes tietää varmaksi, missä muodossa mikäkin kohta on puolueohjelmaan tulossa tai muuttuvatko nuo linjaukset paljonkin.
[/quote]
Olen tutustunut asiaan enemmän kuin olisin halunnut. Kommentoin puolueohjelman luonnosta. Toivottavasti ymmärrätte, että sille pitää tehdä jotain.

[quote=Scoffa]
Jos olet näin vahvasti mielipiteidesi takana, toivon että sinulla olisi kanttia tulla oikealla nimellä esiintymään ja kertomaan asiasi, sillä nimettömänä blogin pitäminen internetin ihmeellisessä maailmassa ei ole se, joka olisi yhtään sen vakuuttavampaa kuin ohiajavan auton ikkunasta huudeltuna.
[/quote]
En kaipaa vakuuttavaa uskottavuutta, enkä henkilökohtaista glooriaa. Tulette kuitenkin saamaan palautetta ennemmin tai myöhemmin. Ehkä on kuitenkin parempi saada sitä ennemmin pienessä mittakaavassa?

EDIT:
Kävinpä lukutuokiolla täällä:
http://www2.piratpartiet.se/international/suomi
ja huomasin, ettei Suomen piraattipuolueessa ole sijaa omalle ajattelulle.

Jos piraatit ovat vapaan kopioinnin kannalla, kun kyseessä ovat arvottomat bittijonot, niin kannattaa huomioida vaikka seuraava:
Ruotsin pp: Terroristit saattavat kyllä hyökätä avointa yhteiskuntaa vastaan, mutta vain hallitukset voivat tuhota sen.
Suomen pp: Terroristit voivat hyökätä avointa yhteiskuntaa vastaan, mutta vain hallitukset voivat kieltää sen.

Ensimmäisessä lauseessa on edes jotain järkeä. Jälkimmäinen on papukaijan toistamaa idiotismia, jossa ei ole järjen hiventä.

Ootte te vaan niin herttaisia lapsukaisia :-) Teillä on vielä piiiitkä matka… jonnekin.

EDIT2:
Principprogram version 3.1 ei sisällä tuota naiivia lausetta, mutta jatkakaa te sen toistamista, kun ette ruotsia osaa :-)
Täältäkö se totuus pitää hakea
http://www2.piratpartiet.se/principer
vai teiltä?
Yrittäkää edes opetella ymmärtämään suomalaisen ja ruotsalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin ero.