Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
Johe # Posted on 8.3.2008 at 11.15
Profiilikuva käyttäjästä Johe

Quote:Vaatimus viiden vuoden tekijänoikeudesta yhdistettynä vaatimukseen vapaasta kopiointioikeudesta käytännössä merkitsee kaiken ilmaisjakoa. Piraattien mielestä artistien tulee elää sekundäärisillä tulonlähteillä kuten jollain t-paitamyynnillä tai mainostamisella yms.

Väärinkäsitysten välttämiseksi teidän olisi hyvä täsmentää, haluatteko viiden vuoden tekijän oikeuden toteutettavaksi takautuvasti, välittömästi tai jollain siirtymäajalla. Ei sillä, että sillä mitään merkitystä olisi, koska viiden vuoden tekijänoikeus on niin utopistinen tavoite, että sen toteutumiseen vaaditaan globaali sota, luonnon katastrofi tai muu globaali kriisi, joka sekoittaa maailmantalouden totaalisesti. Demokratian ja parlamentarismin kautta viiden vuoden tekijänoikeus ei tule toteutumaan koskaan.

Artistit elävät pääasiassa tälläkin hetkellä sekundäärisillä tulonlähteillä eli tekemällä keikkoja. TO-mafiat olisivat he, jotka joutuisivat elämään myymällä t-paitoja, joka ei minua henkilökohtaisesti haittaisi.

Oma mielipiteeni on että ohjelmaan pistettäisiin tekijänoikeuden radikaali lyhentäminen eikä tiettyä numerolukua, mutta se on vain oma mielipiteeni. Mitä tulee tavotteiden saavuttamiseen niin ei se ole se mistä puolueohjelmassa on kysymys. Tarkoitus on ruveta ajamaan sitä asiaa. Esimerkkinä vihreä liito tai siis sen ensimmäinen puolueohjelma jonka tavoitteena mm:
– Käytetään vain uusiutuvia energiavaroja
– Maata viljellään ja metsiä hoidetaan luonnonmukaisin menetelmin
– Verotuksen painopiste haitta- ja raaka-aineveroihin
http://www.fsd.uta.fi/pohtiva/ohjelma?tunniste=vihryleis1990

Ei varmastikkaan kukaan sillon sanonut että ei tule tapahtumaan, koska sen ymmärtää jokainen kuinka vaikea tällaisia asioita on saada muutettua. Tärkeintä on että asiota käsitellään myös meidän kantilta, eikä päättäjät kuuntele pelkästään mediateollisuuden loppaajien mielipiteiltä.