Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
mikael halila # Posted on 26.3.2008 at 22.47
Profiilikuva käyttäjästä mikael halila

[quote=demokraatti]Jos epäkohdat ovat nimenomaan kansallisia, silloin ideologia ja politikointikin on kansallista – mikä silti saattaa kansallisten etujen nimissä merkitä muiden kansojen asioihin puuttumista. Jos epäkohdat ovat kuitenkin globaaleja, kaikkia kansoja koskevia, silloin halutun muutoksen tai uudistuksen ideologia määrittyy myös globaalisti.[/quote]

Ole hyvä ja asetu ehdolle maailmanparlamenttiin, ja kerro meille muillekin missä se on. Politiikkaa tehdään tässä maailmassa kansallisella tasolla.

Quote:Asialla on sekä huonoja että hyviä puolia. Huonona puolena – ainakin Mikael Halilan näkökulmasta katsoen – on se, etteivät kansalliset ratkaisut tule kysymykseen. Bittivirtojen kansainvälisestä luonteesta johtuen niiden omistamisen ja kaupan sääntöihin vaikuttaa voimakas yhdentymisen paine. Erillisratkaisuihin ei kannata pyrkiä, koska ne eivät ole kestäviä. Osa nykyisistä vaikeuksistahan johtuu siitä, että eri maissa on erilaisia internetin käyttöä koskevia lakeja – eikä mitään oikein pystytä valvomaan.

Hyvänä puolena on se, että sama internet tarjoaa mahdollisuuden myös ylikansallisen ideologian levittämiseen ja globaaliin politikointiin. Vaaditaan nykytalouden ongelmiin vastaavan ideologian yhdistäminen monikansallisen internetyhteisön potentiaaliseen poliittiseen voimaan. Tehtävä ei ole helppo, mutta se on mahdollinen.

Ensinnäkin, kuten ylempänä huomautettiin, myös Euroopan tasolla vaikuttaminen on merkittävää, eli ainoastaan kansalliset ratkaisut eivät riitä.

Toiseksi kuitenkin toistan: politiikkaa tehdään kansallisella tasolla. Jos väität, että kansalliset ratkaisut eivät tule kysymykseen, olet täysin väärässä, koska kansainväliset ratkaisut perustuvat nimenomaan kansalliseen politiikkaan.

Muokattu: en jaksa.

En sen kummemmin kommentoi tämän jälkeen ajatusta siitä, että puolueen perustamisen sijaan pitäisi ryhtyä rakentamaan monikansallista Internet-yhteisöä ajamaan jotakin joka kuulostaa parhaimmillaan huuhaalta ja pahimmillaan kommunismilta. Esimerkiksi talouden demokratialla on aika huono kaiku minun korvissani.