Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
demokraatti # Posted on 27.3.2008 at 11.19
Profiilikuva käyttäjästä demokraatti

Quote:Mikael Halila kirjoitti:
Ole hyvä ja asetu ehdolle maailmanparlamenttiin, ja kerro meille muillekin missä se on. Politiikkaa tehdään tässä maailmassa kansallisella tasolla.

Ei tietenkään ole kiva vastaanottaa epäileviä ajatuksia pyrkimyksestä, johon jo on jollain tavalla sitoutunut. Kritiikin huomiotta jättäminen ja vaihtoehdon leimaaminen huuhaaksi tuskin kuitenkaan on pidemmän päälle viisasta.

Henkisen työn omistamisen ja kaupan kansainvälisiä sääntöjä laaditaan kahdessakin ”parlamentissa”. Toinen on WIPO, joka on YK:n alainen elin ja jossa Suomi on yksi 184:stä jäsenmaasta. Toinen on WTO, 151 jäsenmaata, jossa Suomi käytännössä toimii EU:n kautta yhtenä sen 27:stä jäsenestä. Villeimmissä kuvitelmissakin piraattipuolueen tuleva kannatus Suomen parlamentissa on vihreiden luokkaa, noin 15 kansanedustajaa. Mitä he muuttavat ja miten? Tietysti on mahdollista, että joku yksityinen maa eroaa näistä organisaatioista tai niiden yhteisistä pyrkimyksistä ja tekee vapaasti omat lakinsa. Mutta mitä sillä voitettaisi, kun otetaan huomioon muiden jäsenmaiden taloudelliset painostuskeinot, joilla yksittäisiä maita ajetaan ruotuun? Kerro sinä, mikä kanta piraattipuolueen pitäisi asiasta ottaa.

Quote:En sen kummemmin kommentoi tämän jälkeen ajatusta siitä, että puolueen perustamisen sijaan pitäisi ryhtyä rakentamaan monikansallista Internet-yhteisöä ajamaan jotakin joka kuulostaa parhaimmillaan huuhaalta ja pahimmillaan kommunismilta. Esimerkiksi talouden demokratialla on aika huono kaiku minun korvissani.

Halila tietysti tekee niin kuin parhaaksi näkee, mutta yleisesti ottaen ei ole viisasta arvioida jotain yhteiskunnallista uudistusehdotusta sen perusteella, miltä se kuulostaa. Esimerkiksi piratismi kuulostaa useimpien kansalaisten korvissa varastamiselta. Kunkin asian sisältöön on tosissaan syvennyttävä ennen kuin siitä voi muodostaa harkitun mielipiteen.