Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
mikael halila # Posted on 27.3.2008 at 13.53
Profiilikuva käyttäjästä mikael halila

[quote=demokraatti]Quote:Mikael Halila kirjoitti:
Ole hyvä ja asetu ehdolle maailmanparlamenttiin, ja kerro meille muillekin missä se on. Politiikkaa tehdään tässä maailmassa kansallisella tasolla.

Ei tietenkään ole kiva vastaanottaa epäileviä ajatuksia pyrkimyksestä, johon jo on jollain tavalla sitoutunut. Kritiikin huomiotta jättäminen ja vaihtoehdon leimaaminen huuhaaksi tuskin kuitenkaan on pidemmän päälle viisasta.[/quote]

Alentuvan nojatuolipsykologian soveltaminen kanssakeskustelijoihin ei myöskään ole yleensä viisasta, tai kohteliasta.

Quote:Henkisen työn omistamisen ja kaupan kansainvälisiä sääntöjä laaditaan kahdessakin ”parlamentissa”. Toinen on WIPO, joka on YK:n alainen elin ja jossa Suomi on yksi 184:stä jäsenmaasta. Toinen on WTO, 151 jäsenmaata, jossa Suomi käytännössä toimii EU:n kautta yhtenä sen 27:stä jäsenestä. Villeimmissä kuvitelmissakin piraattipuolueen tuleva kannatus Suomen parlamentissa on vihreiden luokkaa, noin 15 kansanedustajaa. Mitä he muuttavat ja miten? Tietysti on mahdollista, että joku yksityinen maa eroaa näistä organisaatioista tai niiden yhteisistä pyrkimyksistä ja tekee vapaasti omat lakinsa. Mutta mitä sillä voitettaisi, kun otetaan huomioon muiden jäsenmaiden taloudelliset painostuskeinot, joilla yksittäisiä maita ajetaan ruotuun? Kerro sinä, mikä kanta piraattipuolueen pitäisi asiasta ottaa.

Piraattipuolueen tulee ottaa kannakseen tässä ketjussa esitetyn puolueohjelman ajaminen, ensisijaisesti Suomen eduskunnassa ja toivottavasti myös europarlamentissa. Se, kuinka pitkälle se riittää, nähdään. Suurin vaikutus piraattipuolueella tulee nähdäkseni olemaan nimenomaan julkiseen keskusteluun; piraattipuolue voi tuoda tekijänoikeus- ja patenttiasiat poliittiseen keskusteluun ja siten pakottaa muutkin puolueet ottamaan niihin kantaa. Minusta vihreän liikkeen ainoa merkittävä poliittinen ansio on ympäristöasioiden tuominen laajemman poliittisen keskustelun piiriin, minkä seurauksena muidenkin puolueiden täytyi ottaa aktiivisesti kantaa ympäristönsuojeluun ja asia politisoitui. Me haluamme politisoida tekijänoikeudet. Sillä on mahdollista saada aikaiseksi paljon laajempia tuloksia kuin kansanedustajien määrä antaisi ymmärtää.

Jos esität että tähän asiaan ei ole mahdollista lähteä rakentamaan ratkaisuja kansallisella tasolla ja WIPO:n ja WTO:n linjauksiin on mahdotonta vaikuttaa kansalliselta tasolta käsin, niin kerro mielummin itse, millaisella globaalilla politikoinnilla näihin asioihin voi vaikuttaa?

Quote:[quote]En sen kummemmin kommentoi tämän jälkeen ajatusta siitä, että puolueen perustamisen sijaan pitäisi ryhtyä rakentamaan monikansallista Internet-yhteisöä ajamaan jotakin joka kuulostaa parhaimmillaan huuhaalta ja pahimmillaan kommunismilta. Esimerkiksi talouden demokratialla on aika huono kaiku minun korvissani.

Halila tietysti tekee niin kuin parhaaksi näkee, mutta yleisesti ottaen ei ole viisasta arvioida jotain yhteiskunnallista uudistusehdotusta sen perusteella, miltä se kuulostaa. Esimerkiksi piratismi kuulostaa useimpien kansalaisten korvissa varastamiselta. Kunkin asian sisältöön on tosissaan syvennyttävä ennen kuin siitä voi muodostaa harkitun mielipiteen.[/quote]

Miksi puhuttelet minua kolmannessa persoonassa?

Muuten söpöä retoriikkaa, mutta arvioin uudistusehdotustasi sen perusteella että ole lukenut kaikki viestisi siitä tähän ketjuun. Sanot avausviestissäsi nimenomaan, että tarvitaan uusi ideologinen liike joka on antikapitalistinen ja joka kannattaa tuloerojen vähentämistä ja vastustaa sopimusvapautta. Omasta mielestäni esittämäsi ideologia olisi toteutuessaan valtiojohtoinen, antikapitalistinen, kollektivistinen ja epäliberaali, ja olisi käytännössä poliittisella spektrillä vasemmalla koska korostat vahvasti valtion puuttumista sopimusvapauteen ja markkinatalouteen.