Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
sarte # Posted on 28.3.2008 at 8.56
Profiilikuva käyttäjästä sarte

[quote=mikael halila][quote=johnnykidd]Olette marginaalissa ja mitä nopeammin ymmärrätte sen niin sitä parempi teille.[/quote]

Se, että joku tusinatrolli vaivautuu häiriköimään tätä foorumia, taitaa todistaa että meidät on noteerattu marginaalinkin ulkopuolella.[/quote]

Noteerattu kyllä, mutta noteerattiinhan pedofiilipuoluekin. Saiko se aikaan mitään näkyvää etua pedofiileille. Ei. On eri asia saada median huomiota, kuin tehdä oikeasti muutosta asioihin. Kyllähän nti Tukiainenkin on saanut viimeaikoina valtavasti palstatilaa ja vielä politiikkaa koskevissa artikkeleissa, mutta tuleeko hän muuttamaan mitään politiikan linjausta? Ei todellakaan. Vaikka Kanerva joutuisi eroamaan ei se vaikuta millään tavoin politiikan suuriin linjoihin. Se saattaa järkyttää hivenen suurpuolueiden valtajärjestystä, joka ennenpitkää saattaa johtaa erilaisiin linjanvetoihin seuraavan hallituksen ollessa jotain muuta kuin keskusta-kokoomus-hallitus. Tai sitten ei. Itse veikkaan jälkimmäistä. Todellinen valtakamppailu kun käydään vasta vaalien alla. PP on ja tulee olemaan vielä vuosia marginaaliryhmä ja jos puolueohjelma pysyy tällaisena kuin se on nyt, pysyy se todella marginaalisena puolueena, joka tuskin tulee saamaan ainuttakaan paikkaa eduskunnassa.

[quote=mrZombie]Eikö Piraattipuolue itsessään ole kannanotto nykyiseen tilanteeseen? Immateriaalioikeuksiin ja internetiin liittyviin asioihin on käytännössä mahdoton vaikuttaa perinteisien puolueiden kautta, joten tarvitaan ihan toisenlaista strategiaa: kokonaisen puolueen resurssien keskittäminen niihin vaikuttamiseen, jotta saataisiin edes jotain aikaiseksi.[/quote]

Kuinka moni voi rehellisesti sanoa koskaan edes yrittäneensä vaikuttaa asiaan perinteisten puolueiden kautta? Kuinka moni täällä ylipäätään kuuluu jonkun muun puolueen aktiiveihin/nuorisojaoston aktiiveihin? On turha rummuttaa, ettei muutosta synny, jollei ole koskaan edes yrittänyt. Jos joku oikeasti elää sellaisessa utopiassa, että 10-vuoden päästä PP olisi yksi valtapuolueista, niin tällainen kannattaa unohtaa heti. Muuten pettyy ja pahasti. PP:n mahdollisuus on perinpohjaisen arvokeskustelun aloittaminen metsitttyneessä poliittisessa kentässä. Jos PP onnistuisi aktivoimaan nuoret yhteisen asian taakse, joutuisivat perinteiset puolueet miettimään uudelleen suhtautumistaan nuoriin ja heidän esittämiinsä vaatimuksiin.

Toinen asia joka minua jatkuvasti häiritsee, on omituiset kuvitelmat siitä, että jos eduskuntaan vaaleissa päästään, voidaan suoraan mennä hallitukselle kertomaan miten asia on. Tämä harhakuva on niin päin prinkkalaa, etten viitsi edes sanoa. Ensimmäiset neljä vuotta kuluu systeemin opettelemiseen: mitkä tahot tekevät todelliset päätökset, mikä on oikea protokollan mukainen toimintamalli, että saa ylipäätään ajatuksiaan julkiseksi. Mihin valiokuntiin ja työryhmiin pitää kuulua, jotta pystyy vaikuttamaan omalle puolueelle tärkeisiin asioihin. Miten onnistutaan junailemaan ylipäätään itsensä valiokuntiin tai työryhmiin. Ketkä ovat ne virkamiehet jotka hoitavat kiinnostavia asioita. Miten toimii eduskunnan selänraaputusjärjestelmä (jos tuet minun esitystäni, minä tuen sinun). Miten median kanssa kannattaa toimia, että edes promille siitä mitä on saanut aikaan, välittyisi äänestäjille ja tukijoille. Miten saada oman puolueen kannattajat ymmärtämään, että hommia tehdään niska limassa, vaikka mitään näkyvää ei saada aikaan? Erityisen vaikeaa tämä tulee olemaan juuri PP:n edustajalle (yhtä edustajaa enempää ei varmaan kannata edes villeimmissä kuvitelmissa toivoa saavansa läpi), sillä kukaan ei ole kertomassa PP:n toimijoille miten asiat pitäisi hoitaa. Kaikki asiat joudutaan opettelemaan kantapään kautta (ai miksi, koska kukaan ei auta kiukuttelevaa pikkulasta joka haluaa kääntää koko kulttuurin ansaintamallin ylösalaisin, ilman kulttuurin toimijoiden tukea). PP:lle tuskin löytyy kovinkaan montaa selänraaputtajaa nykyisestä kentästä, etenkin jos PP haluaa tehdä kaiken oman päänsä mukaan, eikä suostu kompromisseihin missään asiassa (tämä näyttäisi näiden kirjoitteluiden perusteella olevan kentän henki).

No kuvitellaan, että kaikesta tästä huolimatta PP onnistuu pitämään tukijoidensa mielenkiinnon yllä ja 2015-vaaleissa saadaan läpi 2 edustajaa. Nyt tie on avoin. Tiedetään miten homma tehdään ja edellinen edustaja voi kouluttaa uusille talon jipot. Jes. Nyt eikun vaan vaatimaan oikeutta tietoyhteiskunnalle. Vaan mitäs helvettia. Kahdella äänellä 200 äänen joukossa ei tee yhtään mitään. Pitää alkaa lobbaamaan. Työ on tietysti aloitettu jo edellisenä vuonna ja muutoksen siementä on pyritty kylvämään mahdollisimman laajalle (jos siis edellisen kauden edustaja ja hänen avustajansa eivät ole saaneet burnouttia ja turhautuneet koko järkälemäisen koneiston voitelemiseen). Sama työ jatkuu myös tämän kauden. Tällä kaudella voidaan valiokunnissa saada puolihuolimattomasti ujutettua lakiesityksiin selventäviä sivulauseita ja jos edustajat ovat erityisen karismaattisia ja neuvottelutaitoisia voidaan lakiesityksiin saada jopa kokonaisia lauseita, ehkä jopa kappaleita. Muutos parempaan suuntaan on siis alkanut. Tästäkin on vielä pitkä matka siihen, että voidaan oikeasti alkaa vaatimaan niitä asioita mitä puolueohjelmaan on kirjoitettu. Jokatapauksessa valtasuhteet jakautuvat valiokunnissakin vaalien mukaan, joten sielläkään eivät kiukuttelevat radikaalit pääse valtaan. Jos käytös ei valtapuolueita miellytä, laitetaan päälle suodatin, joka suodattaa pois kaikki radikaalipuolueen edustajien ehdotukset. Riippumatta siitä kuinka fiksuja tai järkeviä ne olisivat.

Näin lopputiivistelmänä:
Nykyisellä puolueohjelmalla yritetään tehdä vallankumous elimiessä, joka koko olemassaoloaikansa kehittänyt itseään tietoisesti kestämään moiset vallankaappausyritykset. Jos ei hyväksytä sitä tosiasiaa, että eduskunnassa pelataan eduskunnan pelisäännöillä, ei lopputuloksena ole kuin kasa turhautuneita ihmisiä, jotka yrittävät saada aikaan muutosta keinoin, joilla se ei ole mahdollista.

Loppuun vielä muutama linkki, josta voi hieman tutkailla eduskunnan toimintalogiikkaa:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskunta
http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/eduskuntatyo/index.htx
http://www.kansanvalta.fi/Etusivu