Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
sarte # Posted on 28.3.2008 at 10.43
Profiilikuva käyttäjästä sarte

[quote=HarriKivistö]Lyhyesti satrelle: Ruotsin piratpartiet ei saanut yhtäkään edustajaa läpi. Silti vaalit olivat selkeä menestys ja toiminta sen jälkeen on ollut menestyksekästä.
Tämä ei tarkoita, ettemmekö kaikkeamme tekisi ehdokkaan saamiseksi eduskuntaan.

Eikä puolue vaadi mitään ilmaiseksi, tämä on räikeä väärinkäsitys.[/quote]

Ei tietenkään vaadi. Kyllä minä olen näitä perusteluja tältä sivulta lukenut ja tulevaisuuden malli lienee jotain kuvaillun suuntaista ja mielestäni PP:ssä on valtava potentiaali. Se on onnistunut saamaan liikkeelle todella ison määrän asiasta innostuneita ihmisiä. Valitettavasti vaalit ovat pitkälti median kosiskelua ja positiivisten mielleyhtymien luomista. Normaali äänestäjä käy tekemässä pari vaalikonetta ja äänestää siitä oman puolueensa kärkiehdokasta. Jos media on leimannut ehdokkaan finninaamaiseksi omaan napaan tuijotteliaksi, joka haluaa kaiken ilmaiseksi, niin aika harva tällaista valtapuolueiden ulkopuolista henkilöä äänestää. Ongelmana on se, että PP:n puolueohjelmasta pitäisi tehdä median kestävä. Pirat partiet saa kiittää menstyksestään pitkälti äärimmäisen karismaattista johtaajansa Rickard Falkvingeä, joka kaupan päälliäisiksi omaa vielä politiikkaan sopivan ulkonäön. Toistaiseksi suomessa ei ole tullut vastaan samanlaista karismaattista johtajahahmoa. Ehkä sellainen nousee perustamiskokouksessa, ehkä ei. Myöskin Ruotsin erilainen kulttuuri lienee auttanut paljon pirat partietin menstystä. Mutta mallia ei voi kopioida suoraan ruotsista. Se mikä menestyy siellä tuskin menestyy täällä.

Ja tiedän myös sen, että osa innostuneista ihmisistä todellakin ymmärtää politiikan realiteetit, valitettavan moni taas ei. Surkuhupaisaa luettavaa löytyy mm. vaaliliittoja käsittelevästä ketjusta, jossa silmät sinisinä ehdotellaan vaaliliittoa vihreiden kanssa. Tällä puolueohjelmalla kyseistä asiaa ei kyllä kannata edes haaveilla. Puolueilla kun on ideologisia vaatimuksia vaaliliittojen suhteen, enkä usko että yksikään puolue sulattaa kumppanilta vaatimusta tiedostojen ei-kaupallisesta vapaasta kopioinnista.