Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
sarte # Posted on 28.3.2008 at 11.40
Profiilikuva käyttäjästä sarte

[quote=HarriKivistö]Tarkoitatko tällä finninaamalla jotakuta tiettyä henkilöä vai tuleeko arvio tarkemmasta median toiminnan analysoinnista? Minkälaiset tosiseikat aiheuttaisivat sen, että media ilmaisisi piraattipuolueen olevan finninaamaisten puolue?[/quote]
No jos nyt mennään nillittämiseen niin…

Ei, arvio ei perustu kehenkään nimenomaiseen henkilöön. Pikainen galluppi vaikka tuolla DIAKin journalistiopiskelijoiden verkkolehdessä (http://tkub015.diak.fi/artikkeli?id=2095) osoittaa, että kun puolueen perusajatus lyödään pöydälle saa se jopa kohderyhmän ydinjoukon pohdiskelemaan puolueen ohjelman todellista mielekkyyttä. Media ottaa sen mikä on helpoiten saatavilla ja PP:n tapauksessa se on puolueohjelman pääteesi, eli vapaa tiedostojen levittäminen (ei se näin siellä lue, mutta näin se on luettu käytännössä jokaisessa valtamediassa, joka asiasta on kirjoittanut). Journalisti harvemmin ehtii/jaksaa/pystyy tekemään syväluotaavaaa tutkimusta siihen, mitä vaatimuksen taustalle liittyy. Perinteinen tapa käsitellä näitä asiota on se, että juttuun otetaan molempien osapuolien näkemys asiasta, jolloin tekijäoikeusjärjestöjen on todella helppo ampua alas vaatimus vapaasta kopioinnista.
Puolue mielletään ensisijaisesti nuorten puolueeksi. Tästä siis nimitykseni finninaama. Nuori joka vaatii itselleen rajatonta kopiosuojatun materiaalin kopiointioikeutta, ei vaikuta miltään muulta kuin itsekeskeiseltä nulikalta, joka haluaa saada kaiken ilmaiseksi. PP:n perustelut ontuvat sen suhteen, miksi materiaalia pitäisi saada levittää vapaasti. Niin kauan kuin touhusta ei ole esittää globaalia voittoatuottavaa yritystä, joka jakaa musiikkinsa ilmaiseksi mainostajien tuella, jäävät perustelut myös teoreettisiksi ja ohuiksi.

Joskin mielestäni puolueohjelman ongelma on lähinnä semanttinen. Muutamalla sanakäänteiden muutoksilla ja parilla linjauksen liennytyksellä, ohjelmasta saataisiin hyvinkin salonkikelpoinen ja todennäköisesti huomattavasti useampaan äänestäjään vetoava. Mutta silloin menetetään kyllä puolueen dramaattinen ja radikaali luonne, joka tuntuu monelle olevan se tärkein asia puolueen toiminnassa.