Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
MrHUU # Posted on 27.2.2008 at 22.30
Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

Mitä mieltä olette tuosta kopiointiin liittyvän kohdan sanamuodosta. Olisikohan sitä kenties tarvetta muuttaa hieman pehmeämmäksi. Kohtuullisen määrän kopioiden tekeminen kun on jo muutenkin sallittua, joskaan ei välttämättä tulevaisuudessa.

Mitään sen parempaa sanamuoto ehdotusta en osaa antaa, mutta olisiko meillä mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi rojalttien suuruuteen. Asiahan kun on niin, että käytännössä artisti ei saa levymyynnistä kuin murto-osan. Jälleenmyyjien voittojen jälkeen levy-yhtiöt kahmivat itselleen ne suurimmat voitot. Mikäli tuon tuotantoketjun kustannuksia saataisiin jotenkin hilattua alaspäin, olisi lopputuotekin halvempi ja kuluttajan kannalta näin helpommin lähestyttävissä.

Itse en siis välttämättä 100% allekirjoita tuota että kaikki piratismi pitäisi sallia, siitäkään huolimatta että kyse olisi pelkästä kotikopioinnista. Mutta siinä olen samaa mieltä että mitä järkeä on ollut säätää laki joko on kriminalisoinut tyyliin 80% suomen kansalaisista, vähän sama kuin matkapuhelimen käytön kielto ajon aikana. Laki on olemassa, jota ei kuitenkaan kunnolla valvota.

Tosin TO-mafia hyödyntää kaikkia mahdollisia keinoja ahdistellakseen asiakkaitaan, ja tälle pitäisi saada loppu, koska se kuluttaa turhaan esimerkiksi poliisin jo muutenkin rajallisia resursseja. Eli, olisiko mitään mieltä muuttaa tuota kopiointikohtaa niin, että edellä mainitsemani asiat otettaisiin jollakin tavalla huomioon? Mitä muut ovat mieltä tästä, onko tarvetta muuttaa sanamuotoa pehmeämmäksi? Onko tavoite tai haaveet liian kovia, niin kovia että saataisimme joutua naurunalaiseksi tavoitteidemme takia?