Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
mikael halila # Posted on 6.4.2008 at 10.14
Profiilikuva käyttäjästä mikael halila

[quote=demokraatti]Nyt tekniikka on kehittynyt sille asteelle, että tietoyhteiskunnan suureksi kysymykseksi on muodostunut kaiken biteiksi muutettavan informaation kaupallisen omistamisen ideologia. Jos siitä yritetään erottaa jokin ”yksi asia”, joudutaan käsitteellisiin sekaannuksiin ja ristiriitaisiin selityksiin, joille ei voida rakentaa mitään pysyvää. Eikä tämä kysymys ole missään mielessä pieni eikä kansallinen vaan suuri ja globaali – halusittepa sitä tai ette.[/quote]

Kaikki asiat on mahdollista abstraktoida niin korkealle ja teoreettiselle tasolle kuin haluaa. Konkreettisen poliittisen vaikuttamisen kannalta tämä ei kuitenkaan ole järkevää.

Kuka tahansa loogisesti ajatteleva ja yhteiskunnallisia asioita ymmärtävä ihminen on perustamassa piraattipuoluetta reaktiona konkreettisiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Tämä on järkevä, looginen ja yhteiskunnallisesti ymmärrettävä lähtökohta, josta tehdä politiikkaa.

En sitävastoin pidä mitenkään järkevänä että tulet tälle foorumille kertomaan meille että olemme tekemässä täysin väärää asiaa. Foorumin ylläpitäjä on hyvin selväsanaisesti kertonut, mihin tämä foorumi on tarkoitettu ja mitä täällä yritetään saada aikaiseksi. En ylipäänsä ymmärrä miten megalomaaninen projektisi globaalin taloudellisen demokratian ajamiseksi edes liittyy piraattipuolueeseen lainkaan. Suosittelisin mielummin oman foorumin perustamista, koska kun tämän foorumin nimenomainen tarkoitus on perustaa tietynlainen piraattipuolue, niin kommenttisi joissa tämä koko projekti kyseenalaistetaan ja meille yritetään myydä jotain aivan muuta ovat jo offtopicia.