Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
HarriKivisto # Posted on 8.4.2008 at 9.57
Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

Quote: Yleisen kehityksen kannalta on luotettava siihen, että hyvin perustellut teoriat antavat kestävämpiä ohjeita käytännön pyrkimyksille kuin pyrkimysten ideologinen tai poliittinen kannatus. Eikä ole mitään syytä ajatella, etteikö tämä pätisi myös yhteiskuntaa koskevissa teorioissa ja käytännöissä.

Näkisin kriittisimmäksi virheeksesi sen, ettet ilmeisesti ymmärrä luonnontieteiden ja ihmistieteiden perustavia eroja. Yksinkertaistettuna ja tähän tapaukseen sovitettuna: Paavin tai suuren yleisön mielipiteellä ei ollut vaikutusta planeettojen liikkeeseen. Eroja on toki muitakin, suurin osa ilmeisiä.

Quote: Juuri niin kuin kirjoitit, teknologia on muuttanut talouden maastoa, mutta päinvastoin kuin kirjoitit, talouden rakenne ei ole vielä muuttunut vastaamaan teknologian muutosta.

Ainakin minusta talouden rakenne on ilmiselvästi muuttunut. (siis talouden rakennehan muuttuu koko ajan, mutta tässä tarkoitettaneen merkittävämpää muutosta)
Se että brittitutkimuksen mukaan 95% nuorista kopioi musiikkia laittomasti, on osa tätä talouden rakennemuutosta. En kuitenkaan näe piraattipuolueen tehtäväksi sovittaa talouden rakennetta teknologian realiteetteihin täysin yhtäpitävästi, vaan pelkästään luoda sellaiset puitteet, joissa sekä talous että teknologia voivat kehittyä vapaasti ilman että yksilön perustavia oikeuksia rajoitetaan merkittävällä tavalla.