Re: Puolueohjelma

Julkaisija Vastaukset
demokraatti # Posted on 9.4.2008 at 7.56
Profiilikuva käyttäjästä demokraatti

[quote=HarriKivistö]Quote: Yleisen kehityksen kannalta on luotettava siihen, että hyvin perustellut teoriat antavat kestävämpiä ohjeita käytännön pyrkimyksille kuin pyrkimysten ideologinen tai poliittinen kannatus. Eikä ole mitään syytä ajatella, etteikö tämä pätisi myös yhteiskuntaa koskevissa teorioissa ja käytännöissä.

Näkisin kriittisimmäksi virheeksesi sen, ettet ilmeisesti ymmärrä luonnontieteiden ja ihmistieteiden perustavia eroja. Yksinkertaistettuna ja tähän tapaukseen sovitettuna: Paavin tai suuren yleisön mielipiteellä ei ollut vaikutusta planeettojen liikkeeseen. Eroja on toki muitakin, suurin osa ilmeisiä.[/quote]

Et kai kuitenkaan ole sitä mieltä, että yhteiskunnallisen liikkeen poliittinen kannatus antaa kestävämpiä ohjeita yhteiskunnallisille pyrkimyksille kuin järkevät perustelut? Että esimerkiksi kommunistiset pyrkimykset johtivat viime vuosisadan alun Venäjällä kestävään ratkaisuun, koska niillä oli suuri ideologinen ja poliittinen kannatus? Vai olisiko sittenkin niin, ettei Leninin tai kommunistien mielipiteillä ollutkaan vaikutusta siihen, miten ihmisten asiat suuremmissa ympyröissä kehittyvät.