Re: Puolueohjelma, kaupallinen kopiointi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueohjelma, kaupallinen kopiointi Re: Puolueohjelma, kaupallinen kopiointi

Julkaisija Vastaukset
Matti Hiltunen # Posted on 3.4.2008 at 12.27
Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

Haluan täsmentää, ettei käyttäjäsivuni alle kirjoittamani luonnos ei ole virallinen sanan missään merkityksessä. Se on kokeellinen prototyyppi prosessissa, jonka lopputuloksena on määrä muodostua puolueohjelma-aloite, jonka yksityishenkilö Hiltunen voi antaa perustuskokoukselle sikäli kun se saa riittävästi kannatusta. Perustuskokouksen ja puoluekokousten yleensäkin päätöksenteosta keskustellaan muualla syvällisemmin, mutta kokous itse lähestyy koko ajan ja yritän pysyä ns. käyrän edellä laittamalla jotain paperille jo nyt.

Wiki on kaikkien käytössä ja tällaisia kokeellisia prototyyppejä saa rakennella sinne vapaasti oman käyttäjäsivun alle. Näin tekeminen on suositeltavaa. Kopioikaa minulta, ruotsalaisilta ja toisiltanne tai kirjoittakaa kokonaan uusiksi. Haastan teidät.

@Kaj
Alkuperäiseen purin ruotsalaisten ohjelman muutamaksi avainpointiksi juuri selkeyden ja iskevyyden vuoksi. Uudessa on moni kohta tietoisesti jätetty ympäripyöreäksi niin kuin Isojen Puolueiden ohjelmissakin monesti tehdään.

@vmatikainen
En itse asiassa pidä tuosta suunta jonne emme halua mennä lauseesta ollenkaan. En mielelläni pelaisi hitlerkorttia, koska se tuntuu jotenkin huijaamiselta. En myöskään halua vahingossakaan vihjata meitä vastustavien olevan kategorisesti natseja.

(offtopic) Angstista itsetoistoa

Jossain vaiheessa asioista tullaan äänestämään ja puolueohjelman sanamuodot eivät tule miellyttämään todennäköisesti ketään sataprosenttisesti. Konsensus siitä, mitä yleisellä tasolla puolueohjelmaan tulee, on olemassa: ruotsalaisen mallin piraattipuolue. Sellaisen perustaminen on PiraattiBBS:n moneen kertaan lausuttu tarkoitus ja perustuskokoukseen asti olen valmis käyttämään teknokraattista pakkovaltaa tämän linjan säilyttämiseksi: neuvomaan linjasta liian kauaksi harhautuvia perustamaan oman foorumin, koska täällä he hukkaavat vain aikaansa ja äärimmäisenä pakkokeinona jopa lukitsemaan ketjuja jotka eivät palvele keskustelualueen tarkoitusta.

Näiden toimien seurauksena ihmiset saattavat kaikota PiraattiBBS:stä. Tämä nöyryyttävä mahdollisuus oli yksi monista, jonka tietoisesti hyväksyin projektin aloittaessani. Olemme nyt vaiheessa, johon joidenkin tarkkailijoiden mielestä TYP kaatui, ja aion runnoa Piraattipuolueen tämän vaiheen läpi tarvittaessa vaikka väkisin. Jos tämä käytännön johtajuuspäätös ei miellytä, puolue voi antaa minulle potkut Perustuskokouksessa ja yksityishenkilö voi antaa minulle potkut nyt heti olemalla tekemättä yhteistyötä kanssani (tai halutessaan vaikka perustaa blogin jos tuntuu oikein pahalta).