Re: Puolueohjelma, kaupallinen kopiointi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueohjelma, kaupallinen kopiointi Re: Puolueohjelma, kaupallinen kopiointi

Julkaisija Vastaukset
vmatikainen # Posted on 2.4.2008 at 21.43
Profiilikuva käyttäjästä vmatikainen

Quote:Aineettomien hyödykkeiden levitystä on satojen vuosien ajan keinotekoisesti rajoitettu kulttuurin edun nimessä. Todellisuudessa niin sanottu tekijänoikeusjärjestelmä ei suojaa kulttuurin tekijöiden oikeuksia, vaan kulttuurin jakelijoiden taloudellisia etuoikeuksia.

Tämä lausekaksikko kalskahtaa kaukaa hakevalta ja itseään todistelevalta. Kaukaa aloittaminen (satojen vuosien ajan) on monesti huono ratkaisu ja usein kun sanotaan On totta. Totuus on. Todellisuudessa. Faktahan on.. jne, niin kyseinen sanoja todistelee väittämäänsä. Parempi mielestäni olisi esimerkiksi suoraan tämän hetken ongelmiin ja väittämän esittäminen. Aineettomien hyödykkeiden levitystä rajoitetaan keinotekoisesti kulttuurin edun nimessä. Kuitenkin niin sanottu tekijänoikeusjärjestelmä ei suojaa kulttuurin tekijöiden oikeuksia, vaan kulttuurin jakelijoiden taloudellisia etuoikeuksia.

Quote:mutta me eurooppalaiset tiedämme kokemuksesta minne se tie vie, eikä se ole sellainen paikka, jonne me haluamme mennä.
Myös tämä loppukaneetti, tuntuu hivenen ontuvalta ja siihen ehkä olisi parempi esimerkiksi, mutta me eurooppalaiset tiedämme kokemuksesta ettemme halua siihen suuntaan kulkea (jatkaa?, ehkä korostaisi enemmän vielä sitä että kuljemme jo väärään suuntaan).