Re: Rahoituksesta…

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Rahoituksesta… Re: Rahoituksesta…

Julkaisija Vastaukset
wiltzutm # Posted on 27.2.2008 at 9.21
Profiilikuva käyttäjästä wiltzutm

Aluksi kaikki näyttää aina siltä kuin rahaa ei toimintaan tarvitsisi…toista se on sanotaanko vuoden päästä. Voin tälläkin hetkellä kuvitella kuinka paljon aikaa ja vaivaa herra Matti Hiltusella on jo kulunut tähän projektiin…en voi edes kuvitella kuinka paljon niitä kuluu tulevaisuudessa (ts. käy jo työstä). Jo pelkästään se, että puolueen asioita hoitaessasi kuljet paikasta A paikkaan B (autolla, bussilla tms) maksaa, niin olisihan se nyt mukava jos niitäkin rahoja ei tarvitsisi omasta persnahasta repiä. Myönnän että nykyään suuren osan toimista voi hoitaa internetin välityksellä / puhelimitse, mutta on myös asioita joihin joutuu palkkaamaan jonkun tai hoitamaan itse siten, että siitä muodostuu kuluja. Talkoohengellä pääsee myös alkuun, mutta jatkossa se ei vaan yksinkertaisesti toimi.

Joten siis säännölliset kuukausitulot on puolueelle kuin puolueelle elinehto ellei lahjoittajajäsenenä toimi herra Gates himself. Juuri tämän takia jokainen Suomen puolue kerää jäseniltään jonkinlaista kuukausittaista jäsenmaksua. Pelkkä T-paitojen ja oheis krääsän myynti ei riitä, eikä ole kauas kantoista. Itse en ainakaan voi kuvitella, että joku ostaisi samat krääsät moneen kertaan. Ja tunnetusti mainostaminen ei tule kysymykseen…

Entäs sitten vuonna 2015 kun Piraattipuolue on Suomen suurin puolue eikä uusia jäseniä enää liitykään niin miten pärjäämme enää kertaluontoisella liittymismaksulla? :) Entäs silloin kun puolueellamme on laskusuhdanne eikä esimerkiksi vuoteen monikaan liity tai osta kuuluisia teepaitojamme? Tällöin olisi mukava jos joku maksaisi viulut… Jos alamme vasta tuolloin ottamaan kuukausimaksua jäseniltä en usko, että he suhtautuvat kauhean positiivisesti asiaan…itse ainakin voisin kuvitella että maksujen kuin maksujen korottuminen ei tunnu kivalta (ainakaan maksajasta). Saattaa nousta esimerkiksi kysymyksiä mihin he nyt tarvitsevat rahaa kun eivät ennenkään ole tarvinneet.