Re: Tiedostojen jaosta ja teostomaksuista

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Tiedostojen jaosta ja teostomaksuista Re: Tiedostojen jaosta ja teostomaksuista

Julkaisija Vastaukset
MikkoSarela # Posted on 4.4.2008 at 17.55
Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

[quote=olavi]Jos nyt oltaisiin realistisia. EU:n takia jonkinlaiset hyvitykset ovat välttämättömiä, jos kopiointi sallitaan. Ja jos tekijänoikeuden suoja-aikaa pudotetaan, artisteille ei enää mene niin paljon rahaa kuin aikaisemmin. Minkälainen olisi kohtuullinen neuvottelutulos?
[/quote]

Kohtuullinen neuvottelutulos on se, johon päädytään, kun kaikkien osapuolten ja eri poliittisten ryhmien välillä on käyty neuvottelu. Jos me lähdemme vesittämään omia näkemyksiämme sen takia, ettemme kuvittele saavuttavamme poliittisesti tavoitteitamme, niin silloin parhaassa tapauksessa saamme huomattavasti huonomman kompromissin kuin muuten voisimme saada ja pahimmassa tapauksessa vesitämme potentiaalisen poliittisen tuen koko liikkeelle.

Jos haluamme kerätä kannatusta kohderyhmässämme, eli alle 30-vuotiaissa, meidän täytyy olla jossain määrin radikaaleja. Mielestäni Ruotsin Piratpartietilta mukaeltu nykyinen ohjelmaluonnos löytää varsin hyvin tasapainon radikalismin ja poliittisen hyväksyttävyyden välillä.