Re: Tiedotusideat

Etusivu Foorumit Arkisto PR-osasto Tiedotusideat Re: Tiedotusideat

Julkaisija Vastaukset
adhd # Posted on 5.11.2008 at 20.51
Profiilikuva käyttäjästä adhd

En tiedä pystynkö tuota paremmin selittämään. Nimenomaan nettiä tarkoitan, kun nettisivusta puhuinkin. On olemassa erilaisia nettisivuja. Sellaisia, jotka on tarkoitettu sisäpiirille ja sellaisia, jotka on tarkoitettu ulkopiirille. Piraattipuolueen sivut sellaisenaan kuin ne ovat nyt, ovat sisäpiirille. Ihminen, jota asia ei kiinnosta erityisen paljon tai joka ei ole tiedollisesti suuntautunut, pian siirtyy jonnekin muualle.

Voin tietysti tässä seuraavaksi tehdä niin, että alan suunnitella sitä sivua, jotta olisi jokin konkreettinen idea, jota voitte sitten visualisoida. Tuo edellinen viestini oli lähinnä keskustelun aloitus, että onko joku, joka ymmärtää mistä puhun ja jota mahdollisesti kiinnostaisi alkaa hanketta kanssani toteuttaa.

Siitä wikistä voin jo nyt antaa esimerkkejä:
– tutkimukset, joissa on haastateltu ihmisiä tiedostonjakamisesta (ikä, n, %)
– tutkimukset, joista selviää tiedostonjakamisen määrä ja suhteellinen määrä nettiliikenteessä (suomi, eurooppa, maailma)
– tutkimukset levyjen myynnistä
– voimassa olevat lait, suunnitteilla olevat lait
– poliitikot, puolueet, julkisuuden henkilöt, joilla on piraattiaiheisia mielipiteitä (puolesta tai vastaan) ja niistä kommentit
– eri alojen näkökulmat tiedonvapauden käsitteeseen: esim. luonnontieteet (patentit), taide, musiikki, kirjallisuus (creative commons, textz)
– tietotekniikan näkökulma vertaisverkkojen toimintaan, nettisensuuriin, jne.
– oikeuden päätökset, ennakkotapaukset
– sananvapauden ja tiedonvapauden historia, kirjapainon keksiminen, mediatallennuksen keksiminen, niiden yhteiskunnalliset reaktiot ja vaikutukset
– muiden maiden piraattipuolueiden ja -liikkeiden toiminta