Re: Tiedotusideat

Etusivu Foorumit Arkisto PR-osasto Tiedotusideat Re: Tiedotusideat

Julkaisija Vastaukset
adhd # Posted on 5.11.2008 at 9.41
Profiilikuva käyttäjästä adhd

Olisi todella hyvä, jos voisi asiasta enemmän tietämättömälle antaa linkin käteen, että katso täältä. Sellainen piraatti-info, jossa olisi logoja, helposti luettavia faktoja ja linkkejä, sellainen entisaikaisen kotisivun tyylinen sivu, minkä mundaani ihminenkin voi ymmärtää. Piraattipuolueen sivu on kuitenkin kohdennettu meille eli jos sieltä etsii juuri noita helppoja faktoja, ne ovat a) hajallaan, b) puutteelliset. Wiki ei ole sen parempi, koska sekin on kohdennettu meille. (Ja sekin on puutteellinen)

Tässä voisi tietysti lähteä enemmänkin filosofoimaan, että minkälaiset ihmiset ylipäätään kiinnostuvat piraattiliikkeestä, ovatko he mahdollisesti jossain mielessä syrjäytyneitä (tahallaan tai vahingossa) valtakulttuurista ja jatkavatko he sitten tätä samaa linjaa julkisessa mediassaan.

Kyse on siis lähinnä tuon tavallisen ihmisen tavoittamisesta. Vai kiinnostaako jotakuta alkaa hajauttaa kohdeyleisöä? Esim. potentiaaliset piraattihenkiset: nuoret, it-opiskelijat, yo-opiskelijat, akateemiset, indie-taiteilijat jne. vs. hankalammin tavoitettavat valtavirtaihmiset. Uskon, että samalla foorumilla olisi mahdollista puhutella kaikkia noita yleisöjä.

Tuon yleisösuuntautuneen nettisivun lisäksi minua kiinnostaisi wikiin sellainen yksityiskohtaisempi piraatti-info, jossa olisi oikeasti kaikki mahdolliset poliittiset, yhteiskunnalliset, taloudelliset ja ideologiset faktat. Helposti. Samassa paikassa. Itse olen niin humanisti, että minun on helppo puhua tuosta ideologisesta puolesta, mutta en millään muista vuosilukuja, prosenttilukuja ja kaikkia niitä yksittäisiä faktoja, joilla jokaisella voi perustella olevamme oikeassa. Siinä sitten kärvistelee, kun joku kysyy.

Minulla on tähän myös tietty autenttinen näkökulma, koska en ole läheskään niin tietokoneorientoitunut kuin suurin osa täällä. Varmaankin muut minunlaiseni juuri ja juuri pääsevät tänne keskustelualueelle, mutta viestien tai wikin selaaminen tuntuu ylivoimaiselta, irkistä puhumattakaan. No, he ovat sitten niitä, jotka ainakin allekirjoittavat kannattajakortin, mutta heidän kykynsä ottaa osaa julkiseen keskusteluun menee täysin hukkaan. Olin ensimmäisen kerran elämässäni irkissä tämän vuoden maaliskuussa, kun oli pakko saada kyyti sensuurimielenosoitukseen. Kun kerroin tämän muille kyytiläisille, he tuijottivat minua kuin hullua. Mitä sä sit teet vapaa-ajalla? Tuo kysymys tuli oikeasti.

Jos joku alkaa näistä kommenteista valittaa niin näen sen niin, että osuu omaan nilkkaan. Tarkoitukseni ei ole todellakaan haukkua ketään, vaan ottaa esille aiheellisia kysymyksiä ei-nörttien tavoittamisesta. Minulla ei ole (ainakaan vielä) käytännön taitoja toteuttaa mitään nettijulkaisuun liittyvää eli minulle on nyt turha sanoa, että no, tee se. Apua. Kommenneja. Osallistujia.