Re: Tietoa tekijänoikeuksista, patenteista jne. (linkkejä ym.)

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Tietoa tekijänoikeuksista, patenteista jne. (linkkejä ym.) Re: Tietoa tekijänoikeuksista, patenteista jne. (linkkejä ym.)

Julkaisija Vastaukset
olavi # Posted on 26.2.2008 at 16.21
Profiilikuva käyttäjästä olavi

Kopioin Piraattipuolue-alueelta, koska nämä sopivat paremmin tänne.

Rufus Pollock: Forever Minus a Day? Some Theory and Empirics of Optimal Copyright
(kalvot aiheesta)
Tutkimus, jonka mukaan optimaalinen tekijänoikeuden suojan pituus on hieman yli 14 vuotta. Se ottaa terveen lähtökohdan eli hyvinvoinnin maksimoinnin.

Säveltäjä Tuomas Kallion pro gradu -työ: Kuluttajat ja musiikin digitalisoituvat jakelumarkkinat – Survey-tutkimus Teostolle
Tutkimus, jonka mukaan laiton musiikin lataaminen vaikuttaa lisäävän myös laillisen kulutuksen määrää, mikä tukee The Leading Question -tutkimusryhmän havaintoja. Tämä johtunee siitä, että musiikin harrastajat haluavat myös käyttää kaikkia musiikin hankintatapoja ja siten myös maksaa siitä.
Quote:Puolet ilmoitti lataavansa vertaisverkoista vähintään joskus. … Voidaan … esittää pelkästään vertaisverkosta lataavien ryhmä, joka ei osta musiikkia lainkaan ja on samalla kaikista kuluttajaryhmistä passiivisin ja vähiten musiikista kiinnostunut. Tosin tämä vastaajien joukko on kooltaan hyvin pieni …
Vertaisverkoilla on siis paljon käyttäjiä, mutta todellisia vapaamatkustajia on vähän ja he ovat niitä, joita musiikki ei kiinnosta. (PDF on Internet Archiven kopio, koska alkuperäistä ei enää löydy Teoston sivuilta.)