Re: Tietokone 10/2008: Suomi etsii keinoja piratismin vähentämis

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Tietokone 10/2008: Suomi etsii keinoja piratismin vähentämis Re: Tietokone 10/2008: Suomi etsii keinoja piratismin vähentämis

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 27.9.2008 at 13.48
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Kun maailmalla (varsinkin Britit ja Ranska) alettiin tosissaan sählätä netin katkaisun kanssa, niin alkoihan täälläkin taas tämä huumorikerho touhuamaan oikein toden teolla. Nettiyhteyksien katkaisu oli olevinaan vain yksi keino tapetilla (kuitenkin tietääkseni ainoa, mistä on julkisuudessa ollut mainintaa?), mutta uskon aika vahvasti, että se oli syynä koko touhuun. Nyt kuitenkin EU sanoi EI kyseiselle toiminnalle, joten katkaisu ei ole enää mahdollinen vaihtoehto, vaikka kuinka haluaisi. Onneksi! Tämä tuli vielä äänin 573 vastaan 74, eli Piraattipuolue ei ollut kannassaan katkaisemisiin ihan yksin. Saa nähdä mitä muita keinoja esitetään.

Vähän aikaa sitten Briteiltä kantautui viestiä, että piratismitaistelu on vihdoin alkanut kantaa hedelmää. Kumma juttu, kun Piratebayn langoilla kykkii jatkuvasti ennätykselliset 14 miljoonaa lataajaa/jakajaa. Myös muut torrent-sivustot paukuttelevat omia ennätyksiään.

Tämän lisäksi mainittakoon, että EU on myös lisäämässä kuluttajansuojaoikeuksia nettikaupassa. Positiivista kehitystä siis siltäkin saralta luvassa.