Re: TorrentFreak: Swedish Left Party Wants to Legalize Piracy

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta TorrentFreak: Swedish Left Party Wants to Legalize Piracy Re: TorrentFreak: Swedish Left Party Wants to Legalize Piracy

Julkaisija Vastaukset
VirallinenValvoja # Posted on 14.6.2008 at 0.46
Profiilikuva käyttäjästä VirallinenValvoja

[quote=Miqueltozzz]Onko nyt Suomessa odotettavissa mitään vastaavaa?[/quote]

Vasemmistonuoret ovat jo menneet piraattiagendan taakse, mutta emopuolue taitaa olla vielä vanhakantaisten sosialistien hallussa. Ehkä tarvitsee odottaa jonkinlaista sukupolvenvaihdosta puoluehallituksessa, ennen kuin siellä voi linja muuttua.

Vasemmistonuorten uudesta (toukokuu 2007) poliittisesta ohjelmasta:

Quote:
Tiedon omistamisen taloudellisessa merkityksessä eli tiedon käytön ja rikastamisen estämisen ei tulisi olla sallittua kuin lyhyitä aikoja ja erityisistä syistä. Omistusoikeuksia tietoon tai kulttuuriteokseen ei tulisi missään vaiheessa antaa yrityksille vaan korkeintaan taiteilijoille tai tiedon tuottajille, ja heillekin rajoitetusti. Omistusoikeuden ei tulisi missään vaiheessa estää sitä, että tietoa ja kulttuuria hyödynnetään ja viedään eteenpäin. Taiteilijoiden ja tieteentekijöiden toimeentulo tulee turvata ensisijaisesti muilla keinoin, esimerkiksi taiteilijapalkalla, kuin heidän omistusoikeuttaan vahvistamalla. Tekijänoikeuslakia on muutettava huomattavasti kuluttajaystävällisempään suuntaan.