Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vaihtoehtoiset menetelmät Re: Vaihtoehtoiset menetelmät

Julkaisija Vastaukset
wiltzutm # Posted on 2.3.2008 at 17.42
Profiilikuva käyttäjästä wiltzutm

Tuo laajakaistavero oli ihan hyvä asia, mutta siinä kuten monessa muussakin veroasiassa törmätään ihmisten napinaan siitä, että eivät kaikki käytä laajakaistaa musiikin tms lataamiseen…

Entäpä sellainen nettisivusto (luin tämän joltain foorumilta tms), jonka ylläpitäjät tekevät itselleen tienestit mainoksilla ja sisällöntekijät tekevät tienestinsä sivustolla myymillään tuotteillaan kuten musiikkikappaleilla? Eli tyyliin: Artisti pistää sivustolle tekemänsä sävellyksen. Kappaleesta saa imettyä 30 sekunnin pätkän ja sen perusteella käyttäjät voivat päättää antavatko rahaa artistille vai eivät. Kunnes artistin mielestä hyvä rahamäärä työstä on tienattu hän on velvollinen päästämään koko musiikkikappaleen vapaaseen levitykseen luopuen samalla esimerkiksi oikeuksistaan sen kappaleen suhteen. Sitten heille, ketkä ovat antaneet äänestys vaiheessa rahaa kappaleen lunastamiseksi, lähetetään jotain oheiskrääsää tai vaikkapa hd tasoinen musalätty, jonka he saavat pistää jakoon jos tahtovat.

Alkuun jokin virallinen taho (esim. valtio) voisi perustaa moisen nettisaitin, mutta myöhemmin muut yritykset innostuisivat samaan hommaan. Niin ja mikä estää artisteja koodaamasta itse samanlaisia sivustoja?

Elokuviin tämä voisi olla alkuun aika problemaattinen käsittelytapa, sillä tuotot tuskin olisivat mitään verrattuna nykyisiin monen sadan miljoonan jopa miljardien tuottoihin, mutta onko tuollaiset tuotot ylipäänsä oikeutettuja? Ehkä tässä vaiheessa olisi syytä elokuvabisneksen katsoa peiliin ja miettiä missä asioissa voisi hieman säästää eikä aina jokaisessa elokuvassa räjäyttää vähintään puolta kaupunkia…

Mutta siis bottomline oli se, että keksikääpäs lisää tällaisia vaihtoehtoisia tapoja suosia sekä kuluttajia että tuottajia.